Ingezonden persbericht


Amsterdam City Vibes wijst bezoekers de weg naar hidden treasures

Gratis boekje met verborgen schatten in zes stadsdelen van Amsterdams themajaar 2008

Amsterdam geeft dit jaar z'n mooiste schatten prijs. Als onderdeel van het themajaar 'Amsterdam Hidden Treasures' heeft Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een gids uitgegeven met veel insider tips op het gebied van uitgaan in zes stadsdelen. Tal van onontdekte plekken en bijzondere evenementen die meer dan de moeite waard zijn. Waar vind je de gezelligste café's, de heerlijkste restaurants en welke theaters zijn vernieuwend? Al deze verborgen schatten zijn te vinden in deze gids. Zes stadsdelen geven verrassende tips over locaties die nog niet zijn ontdekt door het grote publiek. Het boekje biedt een ontdekkingsreis langs bijzondere musea en architectuur, speciale concerten, creatieve festivals, spannend theater, toonaangevend design en de beste winkeladressen van de stad. Handig is de uitklapbare plattegrond, zodat je snel kunt zien waar je moet zijn.

De uitgaansgids Amsterdam City Vibes is gratis verkrijgbaar in zowel het Nederlands, Engels, Duits en Frans bij onder meer de VVV-informatiekantoren van ATCB en de Ticketshop van AUB. Het boekje zal voor vele bezoekers uit binnen- en buitenland een eye opener zijn, omdat het de adressen geeft die bij trendy Amsterdammers populair zijn. Het project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Amsterdam (Economische Zaken) en de zes stadsdelen. Het initiatief voor dit themajaar is genomen door het ATCB, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de culturele sector. Hoofdsponsor van de toeristische themajaren is The Amsterdam Diamond Group; sponsor is Canal Bus. Meer informatie op www.amsterdamhiddentreasures.nl

Tips per stadsdeel

Eén van de sterke punten van Amsterdam is dat de stad zo compact gebouwd is. Rond de binnenstad bevinden zich diverse stadsdelen die bezoekers allemaal iets bijzonders bieden.

Van het hippe Centrum, het relaxte Westerpark, het historische Oud-Zuid tot en met de eigentijdse architectuur in Zeeburg, het kunstzinnige Oud-West en het opkomende Noord aan de overkant van het IJ

Het boekje Amsterdam City Vibes geeft per stadsdeel een mix van tips op het gebied van bijzondere theaters, danceclubs, buurtcafés, bezienswaardigheden en hotels.

Een aantal voorbeelden:


* Tassenmuseum Hendrikje, Hollandsche Schouwburg, Theaterfabriek, Droog Design en De Negen Straatjes.


* Oud-West: het Filmmuseum, WG-Terrein, de Ten Katemarkt, de Hollandsche Manege, Smart Project Space en het Orgelpark.


* In Zeeburg: Muziekgebouw aan 't IJ, Nederlands Persmuseum, Pythonbrug, Loods 6, Studio K, Pakhuis de Zwijger, het Lloyd Hotel en Panama.


* In Noord: de NDSM-werf, Pollux, Buiksloterkerk, IJ-kantine, het Over het IJ Festival, Landelijk Noord, Zunderdorp en Hotel de Goudfazant.


* Westerpark: Cultuurpark Westergasfabriek, het Ketelhuis, Amsterdam International Fashion Week, Pont 13, Strand West, Museum Het Schip en het Cosmic Theater.


* Oud-Zuid: het Concertgebouw, de Albert Cuypmarkt, standbeeld André Hazes, Olympisch Stadion, Vak Zuid en de Cornelis Schuytstraat.