Ingezonden persbericht


Haal het maximale uit Google met Bidit® van Checkit

Nijmegen, 23 januari 2008. Search Engine Marketing wordt steeds belangrijker voor organisaties. Miljarden euro's worden via Google aan tekstuele advertenties besteedt. Om deze mediabudgetten goed in te zetten, speelt campagne management software een steeds belangrijkere rol.

Checkit heeft in de afgelopen jaren alle expertise op het gebied van campagne management in verre mate doorgeautomatiseerd, waaronder het bid management. Het bieden, via de Checkit Bidit® software, gebeurt op basis van portfolio management. Dit automatische proces zorgt voor hogere effectiviteit en besparing op de mediakosten, waarbij de doelstellingen van een campagne het uitgangspunt zijn. Bijvoorbeeld: de investering in de search campagne mag niet hoger zijn dan 5% van de omzet d.m.v. het meten van de winkelwagenbestedingen.

De nieuwste feature die Checkit heeft ontwikkeld is de ondersteuning van externe data in de biedstrategieën. Hiermee kan data uit CRM systemen en webstatistieken, zoals Google Analytics, worden aangeleverd en geïntegreerd in het biedingsalgoritme voor campagnes.

Keywords die in het business proces effectief blijken te zijn, worden zo meegenomen in het beslisproces van de bieding. Het resultaat is dat het mediabudget efficiënt wordt ingezet en de campagne beter aansluit bij de businessdoelstellingen. Op vergelijkbare manier maakt deze uitbreiding van Bidit® het mogelijk om met het reeds geïnstalleerde meetsysteem van een website te werken. Advertentiecampagnes kunnen daardoor conversiegericht gestuurd worden zonder toevoeging van extra scripts op de website.

Een succesvol praktijkvoorbeeld van deze methodiek is het integreren van pageview retention data uit webstatistieken. Blijft een bezoeker enige tijd op de website, of is zij na 2 klikken weer weg? Voor het laatste scenario wil je niet te veel betalen. Door deze gegevens mee te nemen in het biedingsalgoritme is de tijd die bezoeker op de website heeft doorgebracht ruim verdubbeld. Een geweldig resultaat dat zonder bidmanagement software niet bereikt kan worden!

Over Checkit
Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie over Checkit op http://www.checkit.nl

----------------------------------------


Ingezonden persbericht