Ingezonden persbericht


Brocade introduceert de DCX Backbone voor groeiende datacenternetwerken

Ongeëvenaarde prestaties, schaalbaarheid en efficiency voor datacenters

Eindhoven, 23 januari 2008 - Brocade introduceert de Brocade DCX Backbone. Dit is de eerste van een serie nieuwe datacenternetwerkproducten. Hiermee kunnen organisaties voldoen aan de steeds veeleisender behoeften van een groeiend datacenter.

De Brocade DCX-producten bieden datacenters uitzonderlijke prestaties, schaalbaarheid en efficiency. De oplossingen zijn namelijk gebaseerd op vier generaties uitstekende datacentertechnologie. Daarnaast integreren ze naadloos met de huidige Brocade-producten - inclusief bestaande McDATA-oplossingen. Organisaties kunnen met de DCX Backbone datacenternetwerken bouwen, die zorgen voor hoge schaalbaarheid, kostenbesparingen en lage implementatie- en beheerrisico's.

"De opkomst van virtuele servers is een mooie ontwikkeling. Dit maakt gigantische consolidatie, efficiencyverbeteringen en stroomlijning mogelijk - tenminste, als de rest van de infrastructuur dit kan ondersteunen", zegt Steve Duplessie, Senior Analyst en oprichter van ESG. "De Brocade DCX Backbone levert dezelfde waardevolle voordelen en versnelt de implementatie van virtuele producten nog verder. Dit komt doordat de Brocade-oplossing de zorgen wegneemt, die de virtualisatie-downstream kan opleveren voor wat betreft schaalbaarheid en prestaties. Bandbreedte, datadichtheid, stroomgebruik en schaalgrootte zijn belangrijk wanneer organisaties het aantal fysieke servers van duizenden naar honderden terugbrengen."

De Brocade DCX speelt een vooraanstaande rol bij de bouw van de Brocade Data Center Fabric-architectuur die het bedrijf introduceerde in november 2007. De Brocade DCX is een architectonisch raamwerk waarmee klanten de prestaties, flexibiliteit en investeringsbescherming van hun datacenters kunnen optimaliseren. Ondertussen kunnen organisaties met deze oplossingen eenvoudig industriële ontwikkelingen, zoals servervirtualisatie en het groener maken van datacenters, in hun eigen omgeving doorvoeren.

"In onze business blijft de vraag naar applicaties en data groeien. Onze infrastructuur moet naadloos en constant meegroeien", zegt Germar Braam, Lead Architect bij KPN. "Om aan deze behoeften te voldoen, hebben we ons datacenternetwerk uitgebreid met een 8 Gbit/sec Brocade DCX Backbone."

De Brocade DCX biedt uitstekende schaalbaarheid en prestaties. Samen met de Brocade 48000 Director is het de enige oplossing met 8 Gbit/sec-glasvezelfunctionaliteit. Met maximaal 896 8 Gbit/sec-glasvezelpoorten biedt de Brocade DCX meer dan vijf keer zoveel switchingbandbreedte als de huidige SAN-directors. Daarnaast ondersteunen de oplossingen acht keer zoveel virtuele servers. Op deze manier maakt de Brocade DCX de uitbreiding van virtuele server- en netwerkstorageomgevingen mogelijk.

Met innovatieve Adaptive Networking-diensten vereenvoudigt de Brocade DCX servervirtualisatie. Door deze diensten in de Brocade DCX kan het netwerk gedeelde resources dynamisch toewijzen naargelang de eisen van de virtuele servers en netwerkstorageservers veranderen. Wanneer data zich ophoopt - of wanneer dit verwacht wordt -, kan het netwerk automatisch de bandbreedte aanpassen aan andere resources, afhankelijk van de Service Level Agreements. Zo weten organisaties zeker dat de toepassingen met de hoogste prioriteit de benodigde resources krijgen.

De Brocade DCX blinkt ook uit voor wat betreft interoperabiliteit en flexibiliteit. De oplossing is speciaal ontwikkeld om investeringen te beschermen en uit te breiden. Zo is de Brocade DCX volledig uitwisselbaar met de huidige Brocade- en McDATA-SAN-netwerken. Daarnaast completeert de oplossing het Brocade-infrastructuurproductportfolio. Hiertoe behoren de Brocade M6140-, Brocade Mi10K- en Brocade 48000-directors, de Brocade 200E-, Brocade 4900- en Brocade 5000-switches, en de Brocade SAN-uitbreidingsoplossingen. De Brocade DCX biedt uitgebreide en flexibele gebruiksopties, inclusief ondersteuning van Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet (FCoE), Data Center Ethernet (DCE), Gigabit Ethernet en iSCSI-protocollen.

De Brocade DCX vereenvoudigt het datacenterbeheer. Zo ondersteunt de backbone geavanceerde netwerkapplicaties voor datamigratie, continue gegevensverdubbeling en dataencryptie. Hierdoor kunnen bedrijven hun gegevens beter beveiligen. Het nieuwe platform is ook uitgerust met een breed scala van netwerkbeheertools, waaronder oplossingen van Brocade en van zijn OEM-partners.

Brocade heeft efficiënt gebruik van energie hoog in het vaandel staan. Dit onderstreept het bedrijf ook met de Brocade DCX Backbone. Deze gebruikt namelijk uiterst weinig stroom. Dit is tegenwoordig een belangrijke strategische eis aan de IT-omgeving. De Brocade DCX gebruikt tien keer minder stroom dan concurrerende producten. Hierdoor profiteren klanten van een beter beheerbaar datacenter voor wat betreft energiebehoefte en beheerkosten.

"De Brocade DCX Backbone brengt datacenternetwerken naar een hoger niveau", zegt Ian Whiting, vicepresident en directeur van de Brocade Data Center Infrastructure Division. "Met de Brocade DCX Backbone kunnen organisaties aanzienlijk besparen op hun datacenterbeheerkosten doordat ze hun bestaande SAN-, virtuele server- en Data Center Ethernet-netwerken kunnen behouden. Daarbij zijn ze met deze oplossing verzekerd van uitstekende prestaties, schaalbaarheid en constante beschikbaarheid voor hun huidige en toekomstige applicaties."

De Brocade DCX met uitgebreide ondersteuningsdiensten is verkrijgbaar bij Brocade. Het nieuwe platform is ook verkrijgbaar bij Sun Microsystems. Naar verwachting bieden alle Brocade OEM-partners de oplossing aan in het eerste halfjaar van 2008.

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviews kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris / Naomi Samson
Telefoon: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: brocade@lvtpr.nl

Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
E-mail: Ad.Barghoorn@brocade.com