Ingezonden persbericht


Inter Access sluit vijfjarige outsourcingovereenkomst met facilitair dienstverlener ISS Facility Services

Levering, onderhoud en beheer complete ICT-omgeving op basis van virtualisatie

Hilversum, 23 januari 2008 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft een grootschalige outsourcingovereenkomst gesloten met ISS Facility Services. De overeenkomst voorziet in de levering van een complete ICT-oplossing op basis van virtualisatie voor een periode van vijf jaar. Inter Access biedt ISS Facility Services een gevirtualiseerd platform voor in eerste instantie 1.200 werkplekken. Daarnaast gaat ISS Facility Services de schoonmaak en catering verzorgen voor Inter Access.

ISS Facility Services is onderdeel van de wereldwijde ISS Group, een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. Het bedrijf is actief in 50 landen in Europa, Australië, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika, en in Australië. De 435.000 medewerkers bieden diensten op het gebied van schoonmaak, catering, groenvoorziening, beveiliging en call centers. In Nederland heeft ISS ruim 21.000 medewerkers.

Op basis van de overeenkomst levert Inter Access de complete ICT van ISS Facility Services, waarop de businessapplicaties beschikbaar zijn. Virtualisatie wordt hier toegepast op de applicatie-, werkplek- en serveromgeving. ISS Facility Services heeft zijn businessapplicaties gebaseerd op Microsoft-, Oracle- en IBM-applicatieservers. Het bedrijf heeft gekozen voor Inter Access na een selectieproces van zes maanden, dat werd ondersteund door het onafhankelijke managementadviesbureau Quint Wellington Redwood.

"We zochten naar een partner die stabiliteit combineert met flexibiliteit", zegt Casper Baghuis, manager ICT bij ISS Facility Services. "Na een strenge selectie bleek dat Inter Access voor wat betreft professionaliteit, openheid en flexibiliteit perfect past bij onze wensen. Dit bedrijf heeft een bewezen expertise op het gebied van outsourcing en virtualisatie. Het feit dat ze ons hebben ingeschakeld voor facilitaire diensten, maakt deze overeenkomst extra positief."

"We zijn verheugd dat ISS Facility Services een passende outsourcingpartner heeft gevonden in Inter Access. Beide partijen staan voor een interessante uitdaging en we zijn ervan overtuigd dat de afspraken en doelstellingen realistisch en haalbaar zijn. Dankzij deze samenwerking kan ISS Facility Services ook in de toekomst slagvaardig zijn richting klanten", zegt Arno IJmker, partner bij Quint Wellington Redwood.

"Outsourcing is een belangrijk aandachtspunt voor Inter Access", zegt Michiel van Vlimmeren, Directeur Managed Services bij Inter Access. "We groeien sterk op dit gebied en hebben bestaande en nieuwe klanten veel te bieden. Niet voor niets worden we steeds vaker door consultancyorganisaties meegenomen in selectieprocessen. Het feit dat ISS Facility Services voor ons heeft gekozen, onderstreept onze inspanningen om onderscheidende outsourcingdiensten in de markt te zetten. We zijn dan ook verheugd dat we uit de strenge selectieprocedure als beste partner naar voren zijn gekomen."

De eerste outsourcingfase omvat de centralisatie van de IT-omgeving. De uitrol van de werkplekken staat gepland vanaf half april 2008 en zal gereed zijn op 1 juni 2008.

# # #

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. Wij leveren onze diensten over de gehele wereld vanuit twintig vestigingen die verspreid zijn over vier continenten. Quint concentreert zich op strategie, sourcing en de implementatie van processen. Binnen dit werkveld ondersteunt Quint zijn relaties met behulp van consultancy, measurement en education.

De klanten van Quint zijn vooraanstaande profit- en non-profitorganisaties die sterk afhankelijk zijn van IT. Wij helpen onze relaties om geïntegreerd management over het business- en IT-domein tot stand te brengen en op die manier strategisch voordeel ten opzichte van hun concurrenten te behalen. Hierbij committeren wij ons aan een resultaatgerichte uitvoering van het advies. Ons motto hierbij is 'Dare to Challenge'.