Gemeente Boekel


Gemeente Boekel laakt rol BMF

In januari 2007 zijn door de gemeente Boekel drie kapvergunningen verleend ten behoeve van de aanpassing van wegen in de Landbouw Ontwikkeling Gebieden (LOG) en voor de reconstructie van de N605 (Uden-Gemert). Tegen deze kapvergunning is door de Brabantse Milieu Federatie (BMF) beroep aangetekend.

Wethouder Ketelaars, portefeuillehouder Grondgebiedzaken, laakt de rol van de BMF in deze procedure. Voordat de kapvergunning is verleend, zijn de plannen voorgelegd aan de stuurgroep Ceres. In deze stuurgroep is ook de BMF vertegenwoordigd. De stuurgroep heeft destijds volmondig ja gezegd tegen onze LOG-plannen en subsidie in het vooruitzicht gesteld. Vervolgens heeft de BMF, ondanks haar goedkeuring in de stuurgroep Ceres, in juni 2007 beroep aangetekend.

Gemeente Boekel moet dit project op 1 januari 2009 afgerond hebben om in aanmerking te komen voor een Ceressubsidie. Door de lopende beroepsprocedure wordt het lastig om deze datum te halen.

Ik vind het een kwalijke zaak dat de BMF zitting heeft in de stuurgroep Ceres en daarnaast door in beroep te gaan diezelfde Ceressubsidie in gevaar brengt. Dat de BMF in beroep gaat is hun goed recht, maar deze combinatie is laakbaar.