GTI NV

GTI verkoopt Leak Repairs Specam B.V.

Zaltbommel, 23 januari 2008

GTI NV heeft overeenstemming bereikt met Team Inc. USA inzake de overname van het bedrijf Leak Repairs Specam in Vlissingen. De verkoop omvat 100% van de aandelen van Leak Repairs Specam en het 30% belang van Leak Repairs Specam in Team Inc. Europe.

Leak Repairs Specam is gespecialiseerd in een range van technische diensten op het gebied van o.a. lekdichting, hottapping, lekverliesmetingen, onsite machining en bolt handelingen. Het bedrijf is actief in Nederland en België met een hoofdvestiging in Vlissingen en nevenvestigingen in Rotterdam, Best en Antwerpen. Leak Repairs Specam behoorde tot de SUEZ Energy Services bedrijven die na de overname van GTI door SUEZ onderdeel werden van de GTI organisatie.

Team Inc. USA en Leak Repairs Specam kennen al een langdurige en intensieve samenwerking. Een aantal van de activiteiten van Leak Repairs Specam vinden plaats onder licentie van Team Inc.

Team Inc. USA heeft haar interesse kenbaar gemaakt voor de overname van Leak Repairs Specam omdat die past binnen haar groeiscenario voor de Europese markt. Leak Repairs Specam kent beperkte groeimogelijkheden binnen Nederland. Binnen het Team Inc. verband bestaan betere expansiemogelijkheden voor het bedrijf en aansluiting bij Team vormt derhalve een betere waarborg voor de ontwikkeling van Leak Repairs Specam. GTI heeft zich vanuit dat perspectief welwillend opgesteld en is tevreden met het bereikte resultaat.

De overname betreft alle medewerkers van Leak Repairs Specam in Nederland en België, ca. 90 FTE. De medewerkers en vakorganisaties zijn in december geïnformeerd over de voorgenomen verkoop. De Centrale Ondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies uitgebracht over de overname.