Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070808920

Vragen van het lid De Rooij (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Dijksma, over problemen bij het leerlingenvervoer. (Ingezonden 22 januari 2008)


1
Wat is uw oordeel over het bericht dat kinderen soms tijdelijk niet naar school kunnen omdat chauffeurs van het leerlingenvervoer de gedragsproblemen niet aankunnen en de gemeenten geen verantwoordelijkheid nemen voor de begeleiding in de bus? 1)


2
Hoe garandeert u dat leerlingen uit het speciaal onderwijs op veilige en verantwoorde wijze worden vervoerd naar hun school?


3
Vindt u het verantwoord en veilig dat chauffeurs soms acht leerlingen met gedragsstoornissen tegelijk vervoeren? Kunt u uw antwoord toelichten?


4
Bent u bereid de verantwoordelijkheid en selectie van chauffeurs van leerlingen uit het speciaal onderwijs weer op u te nemen, zoals dat voorheen het geval was? Zo ja, wanneer kan de Kamer uw plannen verwachten? Zo neen, vindt u dat het leerlingenvervoer nu perfect geregeld is?


5
Bent u bereid chauffeurs cursussen in de omgang met kinderen met gedragsproblemen te laten volgen? Zo neen, hoe gaat u voorkomen dat kinderen de toegang tot de taxi wordt geweigerd en zij hierdoor tijdelijk thuis zitten in plaats van op school?


1) Trouw, 16 januari 2008