Gemeente Twenterand


Speciale regeling voor het ophalen van huisvuil
Afgezette gebied verder verkleind

Het saneerbedrijf is druk bezig met het opruimen van asbest. De omvang van het afgezette gebied is verder verkleind. Binnen het afgezette gebied bevinden zich nu nog ongeveer 75 huizen.

Vrijgegeven gebied
Ook vandaag is weer met man en macht gewerkt om het afgezette gebied van Vroomshoop asbestvrij te maken. Een deel van het gebied is vrijgegeven. De delen die nu nog schoongemaakt moeten worden zijn onder andere een klein deel van de Oranjestraat, de Tonnendijk, het gebied tussen de Nijverheid en Aan 't Spoor, het gebied tussen De Prinsenkamp en In de Hoven en een aantal woningen boven De Nijverheid. Voor een overzicht van de resterende afgezette gebieden is een kaartje bijgevoegd. Voor de meest actuele informatie kunnen inwoners de website van de gemeente Twenterand raadplegen, www.twenterand.nl.

Afvalinzameling Vroomshoop aanstaande vrijdag

Vrijgegeven gebied
Aankomende vrijdag (25 januari) zal de afvalinzameling plaatsvinden in het inmiddels vrijgegeven gebied in Vroomshoop. De bewoners mogen dan zowel de grijze als groene container aan de weg zetten.

Afgezet gebied
Voor de mensen in het afgezette gebied geldt dat aankomende vrijdag nog geen inzameling kan plaatsvinden. De inzameling vindt plaats over twee weken op 8 februari. Om deze periode te overbruggen worden extra plastic vuilniszakken uitgedeeld. Die kan men over twee weken tegelijk met de grijze container aanbieden.

Asbest in de afvalcontainer? ROVA bellen!
Inwoners van zowel het afgezette als inmiddels vrijgegeven gebied die het vermoeden hebben dat er asbest in één van hun containers (grijs of groen )is gedeponeerd of dit zelf hebben gedaan, kunnen deze containers aanstaande donderdag (24 januari) al aan de weg zetten! Let op: alleen als er asbest in de afvalcontainer zit mag de container aan de weg worden gezet De containers zullen worden leeggemaakt door een gecertificeerde asbest saneerder. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen moeten deze lediging aanmelden bij ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deze maatregel is genomen ter bescherming van de afvalinzamelaar.

Inzameling Oranjestraat
Afgelopen maandag heeft er geen afvalinzameling in de Oranjestraat plaatsgevonden terwijl dit aanvankelijk wel de bedoeling was. Bij uitzondering worden bewoners van de Oranjestraat verzocht ook hun grijze en groene container aankomende vrijdag (25 januari) aan de weg te zetten. Deze containers worden dan apart ingezameld. Na deze inzameling zal het normale inzamelschema weer van kracht zijn.

Neem geen asbest mee naar binnen
Geen asbest mee naar binnen nemen, dat blijft de boodschap. Om verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen is het belangrijk dat inwoners de asbest niet van buiten mee naar binnen nemen. Inwoners moeten daarom hun schoenen bij de deur met een borstel en een emmer sop goed reinigen voordat ze naar binnengaan. Ook na het schoonmaken is het verstandig om niet met de schoenen door het huis te lopen. Als inwoners deze maatregelen in acht nemen is er weing kans op verspreiding van de asbestdeeltjes.

Voor vragen over het al of niet eten van groenten uit de eigen tuin of medische vragen in relatie tot de asbestdeeltjes kunnen inwoners bellen met de GGD. Dit kan op telefoonnummer 0900-2777777.