Ingezonden persbericht


Vanco levert complete WAN-connectiviteit voor makelaarsholding DTZ

Infrastructuur verbindt 35 locaties in Europa en Azië

Schiphol-Rijk, 23 januari 2008 - Virtual Network Operator Vanco heeft een contract getekend met DTZ Holdings Plc, een wereldwijde makelaars- en adviesorganisatie, voor de levering van een nieuw, schaalbaar, wereldwijd Wide Area Network (WAN) voor 35 locaties in Europa en Azië. DTZ heeft een personeelsbestand van 11.000 mensen die werken in 140 steden, verdeeld over 45 landen. Vanuit deze locaties bieden ze klanten wereldwijd oplossingen aan.

Vanco gaat het WAN ontwerpen, implementeren en beheren. Het bedrijf zet een schaalbare, flexibele infrastructuur in, die gebaseerd is op een zelfontworpen MPLS Matrix-oplossing. Deze oplossing zorgt ervoor dat alle DTZ-locaties met elkaar in verbinding staan, terwijl het bedrijf de Enterprise Resource Planning-applicatie (ERP) implementeert.

DTZ koos na een strenge selectieprocedure voor Vanco om zijn schaalbare en flexibele technische ontwerp, relatief lage kosten en het Active Negotiating Process (ANP). Vanco toetst in zijn ANP jaarlijks proactief alle marktprijzen en technologische ontwikkelingen, en verzekert DTZ en zijn andere klanten op deze manier van de best mogelijke en scherpst geprijsde oplossing. Andere redenen voor de keuze voor Vanco zijn de mogelijkheden om een nieuwe, wereldwijde architectuur te integreren en de expertise van Vanco in het signaleren van en inspelen op trends in applicatieprestaties.

Duncan Scott, Chief Information Officer van DTZ: "De wereldwijde service van Vanco sluit perfect aan op de groeiplannen van DTZ. Het VNO-model biedt ons de beste prijs en daarbij staat Vanco garant voor uitstekende dienstverlening."

"We zijn verheugd dat DTZ voor ons heeft gekozen en zo onze groeiende klantenlijst aanvult", zegt Bertil Holthuis, Managing Director Vanco Nederland. "Kijkend naar de omvang en de geografische spreiding van DTZ, is dit bedrijf een perfecte Vanco-klant. We zien ernaar uit een oplossing te bieden, die integraal aansluit op het strategische uitbreidingsplan van DTZ."

# # #

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM, Lloyds, Nutreco, TSB, Siemens en SigmaKalon. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.