Ingezonden persbericht


Avocent versterkt samenwerking met
Europese distributiepartner Magirus

Avocent DSView® 3.5-beheersoftware ondersteunt virtualisatiestrategie van Magirus

Nieuw Vennep, 23 januari 2008 - Avocent breidt de distributieovereenkomst met Magirus uit met nieuwe landen. De Value-Added distributeur levert vanaf nu ook het volledige assortiment van Avocent-beheeroplossingen voor IT-infrastructuren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Portugal. Vanaf de zomer van 2007 was de Avocent-technologie al onderdeel van het Magirus-portfolio in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje.

"We verwachten heel veel van de nauwere samenwerking met Magirus in Europa", zegt Philippe D'Argent, vicepresident EMEA van Avocent. "Magirus heeft een uitstekend partnernetwerk in Europa en is een sterke speler in de virtualisatiesector. We verheugen ons er op de banden aan te halen met een groot aantal VMWare-leveranciers in het netwerk van Magirus. Onze verbeterde DSView 3.5-software stelt beheerders in staat zowel hun fysieke als hun virtuele servers te beheren via één enkele interface. Deze complete beheeroplossing is daarmee een zeer sterk verkoopargument voor Magirus-resellers."

Magirus heeft een brede expertise in de virtualisatie van IT-technologie. Het uitgebreide portfolio van leveranciers en virtualisatieoplossingen van de distributeur omvat servers, clients en opslag- en desktopinfrastructuren. Deze gecombineerde aanpak vindt zijn neerslag in het 'Virtual Inc.'-concept van Magirus. Meer informatie is te vinden op: www.magirus.com.

"De software van Avocent sluit perfect aan op ons oplossingenportfolio voor datacenters", zegt Christian Magirus, Executive Vice-President en COO van Magirus. "Met DSView 3.5-software zijn we in staat om onze partners toonaangevende beheertechnologie en IT-infrastructuren te leveren. Deze technologie maakt centraal beheer en toegang mogelijk voor alle servers in het datacenter, inclusief de virtualisatieservers. Deze software biedt onze VMWare-partners een sterk verkoopargument en uitstekende cross-selling-mogelijkheden."

Onderdeel van de samenwerking tussen Avocent en Magirus is ook, dat beide bedrijven gezamenlijk hun marketing- en reseller-communicatie op een hoger plan gaan brengen. Tijdens CeBiT 2008 geeft Avocent acte de présence tijdens het virtualisatieforum (hal A2, stand A30). Dit forum wordt gesponsord door Magirus en de organisator van CeBiT. Meer informatie is te vinden op

www.virtualisierungs-forum.com.

Over Magirus

De Magirus Group is een toonaangevende Europese leverancier van IT-oplossingen. Het distributiebedrijf springt in op de huidige trends in de IT-sector en ondersteunt partners die nieuwe technologie succesvol op de markt willen brengen. Magirus levert kwalitatieve software en systemen op het gebied van opslag, intelligente netwerken, beveiliging, virtualisatie, IT-beheer, Open Source en diensten voor Information Lifecycle Management.

Magirus beschikt over een professioneel portfolio voor, en kennis van de IT-sector. Het bedrijf is hiermee in staat partners en hun klanten optimaal te ondersteunen met de planning en implementatie van IT-projecten. De diensten van Magirus omvatten marketing, presales, advies, opleiding, certificering en implementatie. Daarnaast geeft Magirus tier 1- en tier 2-ondersteuning vanuit het Europese Support Centre in Straatsburg), Frankrijk.

Magirus is in 1981 opgericht en heeft op dit moment in Europa en het Midden-Oosten meer dan 400 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Magirus staat in Stuttgart, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op www.magirus.com.

Over Avocent Corporation

Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software.

De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.

Voor meer informatie en testverzoeken:

Progress Communications

Jan Willem Alphenaar

Telefoon: 020 - 363 11 52 / 06 - 109 62 071

E-mail: avocent@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl