Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - verdachten inbraken aangehouden              |
Met de aanhouding van een drietal verdachten denkt de politie een serie inbraken voornamelijk in Doetinchem en directe omgeving te hebben opgelost. De verdachten hadden het vooral voorzien op scholen, bedrijven en horecazaken.

Naast computerapparatuur bestond hun buit uit geld en rookwaar. In dit onderzoek zijn drie personen aangehouden die van heling worden verdacht. De verdachten van de inbraken zitten in de gevangenhouding.

De politie hield begin december 's nachts twee Doetinchemse verdachten (25 en 21 jaar) aan kort nadat zij een inbraak hadden gepleegd in een garagebox aan de Caenstraat. In verband met het aantal inbraken in scholen en bedrijven werd zeer gericht gesurveilleerd en werden alle passanten gecontroleerd. Hierbij liep de 25-jarige tegen de lamp, hij bleek in het bezit van inbrekersgereedschap en een gestolen computerapparatuur. Zijn maatje werd bij de garagebox betrapt en trachtte op de fiets te ontkomen, maar kon worden aangehouden.

Bij de doorzoeking van de woning van de oudste verdachte werd een grote hoeveelheid computerapparatuur aangetroffen die, zo vermoede de politie, van school- en bedrijfsinbraken afkomstig was. Enkele dagen later werd een 27-jarige inwoner uit 's Heerenberg aangehouden.

De verdachten werden uitgebreid verhoord en de politie verdenkt hen van enkele tientallen inbraken in Doetinchem en directe omgeving. Gedurende het onderzoek werd ook een onderzoek naar eventuele helers ingesteld. In Doetinchem werden twee verdachten (31 en 32) aangehouden en in 's Heerenberg één verdachte (16) van wie wordt vermoed dat zij gestolen spullen van de verdachten inkochten en doorverkochten.

Diverse gedupeerden hebben inmiddels de bij hen gestolen goederen herkend en de politie is bezig met het afronden van het onderzoek.

Dit bericht is in het belang van het onderzoek niet eerder bekend gemaakt.

Einde bericht