Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht

Rijksuniversiteit Groningen / nummer / 22 januari 2008

Rijksuniversiteit Groningen biedt examentraining VWO aan

Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het derde achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2) of economie 1(2) een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. De inschrijving is sinds half januari geopend en gaat zeer voorspoedig. Binnen twee weken zijn er ruim honderd inschrijvingen binnen gekomen.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen of die met wat meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Daarnaast zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

De training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per vijf leerlingen één docent aanwezig.

Brainbox

De examentraining bestaat in totaal uit drie dagen, waarvan twee dagen achter elkaar en de andere dag een week vóór of na deze twee dagen. In de week tussen de eerste en laatste trainingsdag en in de laatste week voor het examen krijgen leerlingen de mogelijkheid om via de elektronische leeromgeving Brainbox begeleid te worden. Leerlingen kunnen hier vragen stellen aan de docenten en aanvullende informatie krijgen.

Een trainingsdag bestaat uit vier blokken met in elk blok een ander onderdeel van de examenstof. In elk blok wordt door een docent uitleg gegeven over het betreffende onderwerp, waarna de leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefenopgaven. De (facultatieve) avondsessie bevat geen uitlegblok, maar bestaat enkel uit het onder begeleiding maken van oefenopgaven.

Er worden twee soorten trainingen gegeven:

1. De voorbereiding op het examen van het eerste tijdvak. Deze vindt plaats gedurende vier periodes van 3 dagen in april en mei.

2. De voorbereiding op de herkansing in het tweede tijdvak. De herexamentraining vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juni.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen ¤ 250 per vak (¤ 195 voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief een duidelijke, door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium inhet centrum van Groningen.

Meer informatie vindt u op de website: http://www.examentrainingvwo.nl.