Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 23-01-2008

Nepgraffiti leidt tot agressie

HOUTEN Door een groepje jongelui werd op dinsdag 22 januari in het kader van een film nepgraffiti gespoten. Een man wond zich daar over op en bedreigde de jongelui met een mes.

Rond 16.50 uur bevond een 26-jarige vrouw uit Houten zich met een groepje van zeven jongeren in de leeftijd tot 15 jaar op het Hollandspoor. Daar waren zij filmopnamen aan het maken over het spuiten van graffiti. Met toestemming van een trammachinist deden zij alsof zij graffiti op de tram spoten, in werkelijkheid spoten zij met deodorantbussen.

De begeleidster zag dat een passagier in de tram opstond en naar de uitgang liep. Om hem uit te leggen wat er gaande was, liep zij daar ook heen. Zij sprak hem aan, maar hij liep door naar enkele van de jongeren. Er ontstond een woordenwisseling, maar de begeleidster kwam tussenbeiden en legde alles uit.

Aanvankelijk leek het dat de man wegliep, maar hij ging opnieuw de discussie aan met één van de jongeren. De man wond zich daar kennelijk zo over op dat hij een mes uit zijn zak haalde en de jongen bedreigde. Daarop liepen de jongeren weg en de politie werd gewaarschuwd.

De begeleidster pakte de camera, die was gebruikt bij de opnamen, om die veilig te stellen. De camera werd door de verdachte van haar afgepakt en kapot geslagen.

Meerdere politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. De verdachte, een 46-jarige man uit Den Haag, werd op het perron aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal voor bedreiging en vernieling opgemaakt.

Twee gewonden bij aanrijding

IJSSELSTEIN Bij een aanrijding tussen een motor en een fiets raakten op dinsdag 22 januari beide bestuurders gewond.

Rond 16.40 uur reed een 21-jarige motorrijder uit IJsselstein over de Edelstenenbaan, komende uit de richting van het Jadehof. Over dezelfde weg kwam hem een 49-jarige fietsster uit IJsselstein tegemoet. Ter hoogte van het Berilpad sloeg de motorrijder linksaf, maar liet daarbij de fietsster niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster liep letsel aan haar gezicht op, de motorrijder aan zijn hand en knie. Beiden werden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.