Persberichten Eemland noord, 11.20 uur

Utrecht, 23-01-2008

Doorgereden na aanrijding

ACHTERVELD- Op maandagmiddag werd een vrouw aangereden door een onbekend gebleven persoon.

Omstreeks 17.45 uur liep een 72-jarige vrouw uit Achterveld over de Ruurd Visserstraat. Hier is geen voetpad en de vrouw liet aan de kant van de weg en liet haar hondje, een donkerbruine terriër, uit. Op dat moment regende het erg hard. Plotseling voelde zij een hard klap in haar rug en kwam ten val. Zij kon niet meer overeind komen. Een getuige zag dit en bracht de vrouw naar huis. De vrouw had nog heel veel pijn en moest zich onder dokterbehandeling stellen. Uit dit onderzoek bleek dat de vrouw een rugwervel had gebroken en zij werd opgenomen in het ziekenhuis.

De vrouw is zeer waarschijnlijk door een onbekend gebleven automobilist aangereden en deze is vervolgens doorgereden. De politie verzoekt deze automobilist zich te melden en/of andere getuigen van dit ongeval via 0900-8844.

Op een gestolen bromfiets

AMERSFOORT- Op de Stadsring werden dinsdagavond 2 verdachten aangehouden. Omstreeks 22.30 uur zagen agenten twee jongens bij een bromfiets staan op de Stadsring. De agenten wilden hen controleren maar de bestuurder wilde hard wegrijden. Dit lukte niet omdat de agent zijn auto voor hen zette. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De twee jongens van 17 en 18 jaar uit Amersfoort werden aangehouden en ingesloten.

Gewapende overval opgelost (zie persbericht dd. 23-12-2007).

AMERSFOORT Op dinsdag 1 januari heeft de politie een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een lingeriewinkel aan de Leusderweg. Deze overval vond plaats op zaterdagmiddag 22 december. Een man eiste van het aanwezige personeel onder dreiging van een mes het geld uit de kassa. Met de buit ging de dader er vervolgens te voet vandoor. Een getuige achtervolgde de dader. Toen de overvaller de getuige bedreigde op de Daltonstraat, staakte deze omstander de achtervolging en wist de dader te ontkomen. Niemand raakte lichamelijk gewond door de overval.

De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring over de overval afgelegd. De verdachte is op 4 januari voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit nu in voorarrest. Het onderzoeksdossier wordt deze week overgedragen aan het openbaar ministerie.