Persberichten Stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 23-01-2008

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 januari een jongen aangehouden omdat hij een inbraak in een bedrijf had gepleegd.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.20 uur bij een winkel aan het Vredenburg dat er een gat in de ruit zat. Op de grond voor de winkel lagen meerdere mobiele-telefoon paketten. De eigenaar van de winkel was ook ter plaatse en gaf aan dat hij zojuist de verdachte had zien weglopen in de richting van Hoog Catharijne.

Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op Hoog Catharijne lopen. De 15-jarige jongen uit Vleuten werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens het fouilleren kwamen diverse artikelen vanuit de winkel uit de jas van de verdachte.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Universiteitsweg heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd

Tussen 14.15 en 14.45 uur werden 189 autos gecontroleerd. Voor 32 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Vernieling ruiten

UTRECHT- Op dinsdagavond werden enkele ruiten van een winkel vernield.

Rond 20.00 uur werden door een groepje jongelui enkele ruiten van een winkel aan de Andesdreef vernield.Volgens de melder zouden vier jongen dit gedaan hebben die vervolgens weg liepen. Heeft u informatie over deze vernieling, belt u dan met de politie via 0900-8844. De politie heeft de zaak in onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Pogingstraatroof

UTRECHT- Een 66-jarige man uit De Meern is dinsdagavond slachtoffer geworden van een poging tot straatroof.

De man reed rond 19.25 uur op zijn fiets over de Ds. Abernathylaan uit de richting van De Meern in de richting van de Martin Luther Kingbrug. Hier werd hij gepasseerd door twee jongens op een scooter die probeerden zijn tas van zijn bagagedrager te trekken. De tas was echter goed vastgemaakt, waardoor dit niet lukte. Het signalement van de daders, de bestuurder van de scooter heeft een stevig postuur, ongeveer 1.70 cm, droeg donkere kleding en had een helm op waardoor zijn gezicht niet zichtbaar was. De opzittende heeft een licht getint uiterlijk, is ongeveer 16 jaar, 1.80-185 cm en heeft een tenger/smal postuur. Ook hij had een donkere broek maar droeg een lichtkleurige jas.

Heeft u informatie over deze poging tot straatroof, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Diefstal uit kassalade

UTRECHT- Op dinsdag 22 januari deed een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein aangifte van een diefstal die zaterdagmiddag 19 januari had plaatsgevonden.

De bewuste zaterdagmiddag was omstreeks 16.55 uur de vrouw tegen sluitingstijd bezig met het opruimen van de winkel, toen er een man binnen kwam. De man kocht een product en rekende deze af. Hij zei tegen de vrouw achter de kassa briefjes te sparen met bepaalde nummers en vroeg de vrouw of zij deze had en kon wisselen voor twee briefjes van hem. Hier gaf de vrouw gehoor aan, maar vermoedelijk heeft de man op een onbewaakt moment tóch geld uit de kassa genomen.

Het signalement van de verdachte; de man is vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst, is tussen de 65 en 70 jaar. Hij is ongeveer 160 centimeter lang, heeft een smal/tenger postuur en een smal gezicht. Hij sprak gebrekkig Engels en droeg een lichtkleurig hoedje, een half lange beige kleurige stoffen jas met aan de voorzijde knopen en hij had een zwarte boodschappentas bij zich.

Heeft u informatie over dit incident, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.