Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 23-01-2008

Motorrijder valt door afslaande auto

ZUIDLAREN Dinsdagmiddag is een 61-jarige motorrijder uit Zuidlaren ten val gekomen op de Stationsweg. De man schrok van een manoeuvre van een 36-jarige automobiliste uit Delfzijl. De 36-jarige vrouw reed met haar personenauto over de Stationsweg en wil links afslaan de Brinkstraat in. De 61-jarige man uit Zuidlaren kwam uit de tegenovergestelde richting. Door de schrik trok hij hard aan zijn remmen, stuurde naar links en kwam ten val. De voertuigen hebben elkaar niet geraakt. Niemand raakte gewond, de motor heeft wel schade opgelopen. De politie heeft bij beide personen een blaastest afgenomen. Beiden hadden niet gedronken. (08-106143)

Politie houdt winkeldievegge aan

ASSEN De politie heeft dinsdagochtend een 44-jarige vrouw uit Assen aangehouden in een winkel in de Singelpassage inzake winkeldiefstal. De vrouw was door het personeel betrapt. Ze had een pak speculaas meegenomen zonder te betalen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt. Van het pak speculaas deed de vrouw afstand en deze is teruggegeven aan de winkelier. Aan de verdachte is ook een winkelverbod uitgereikt. (08-105992)

Auto botst tegen boom

ZUIDWOLDE In de nacht van dinsdag op woensdag is een 24-jarige automobilist uit IJhorst op de Nieuwe Dijk tegen een boom gebotst. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de personenauto tegen een boom aanstond en half in de sloot lag. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. Aan de hand van het kenteken kon de tenaamgestelde achterhaald worden. De man verklaarde dat hij vergeten was om de politie te bellen. De automobilist gaf aan dat hij vanuit de richting van IJhorst was gekomen en in een bocht van de Nieuwe Dijk de macht over het stuur kwijt raakte. Hij knalde op een bloembak en botste vervolgens tegen een boom. De man bleef ongedeerd en kon zelf uit de auto komen. De auto is weggesleept. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (07-106215)

Politie houdt oplichter aan

BORGER De politie heeft dinsdagochtend op de Hoofdstraat een 43-jarige man uit Assen aangehouden inzake oplichting. De man had de nacht doorgebracht in een hotel aan de Hoofdstraat en kon niet betalen. De hoteleigenaar vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. Op verdenking van oplichterij werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bekende de man de oplichting. Hij werd vervolgens ingesloten. (08-105976)

Minderjarigen aangehouden voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag twee meisjes van twaalf jaar oud uit Assen aangehouden in een winkel aan het Koopmansplein. Het tweetal had twee halskettingen meegenomen zonder te betalen. De politie heeft de meisjes overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze overgedragen aan hun moeders en werden ze heengezonden. Er is proces-verbaal tegen het duo opgemaakt. (08-106042)

Politie houdt bromfietser aan

KLAZIENAVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 61-jarige bromfietser uit Klazienaveen aangehouden op het Van Echtenkanaal N.Z. omdat hij onder invloed van alcohol aan het rondrijden was. De politie zagen de man op zijn bromfiets rijden en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. Aan de hand van de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde 0,78 promille. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (08-106125)

Politie houdt man aan voor belediging

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Groningen op het Stationsplein aangehouden inzake belediging. De politie had een melding gekregen dat een reiziger zich vervelend gedroeg tijdens een toegangscontrole. Ter plekke bleek dat de man zich zeer beledigend en bedreigend had uitgelaten in de richting van een 40-jarige controleur uit Zwolle. Op het politiebureau heeft de man een dagvaarding gekregen. (08-106129)

Jongens aangehouden inzake baldadigheid

GIETEN De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens van dertien jaar oud uit Eext en Gieten aangehouden op De Weegbree inzake baldadigheid. Het duo wilde een brievenbus in brand steken. De jongens werden na een goed gesprek overgedragen aan hun ouders. Ze hebben ieder een bekeuring gekregen voor baldadigheid. (08-106067)

Aangifte beschieting Kat

WILHELMINAOORD Dinsdagochtend heeft een 58-jarige man uit Wilhelminaoord aangifte gedaan bij de politie inzake vernieling van zijn kat. De man gaf aan dat zijn kat was beschoten. Dinsdagochtend was hij met het diertje naar de dierenarts gegaan. Het beestje werd geopereerd en uit de buik kwam een kogeltje, vermoedelijk afkomstig uit een luchtbuks. De kat betreft een grijze cyprus met een witte buik en witte bef en gaat door het leven zonder een staart. De kat is vermoedelijk in de omgeving van de K.J. Blokstraat beschoten. Indien iemand dinsdagochtend iets heeft gezien of gehoord, dan kan men contact opnemen met de politie via 0900 8844. (08-106057)

Politie vordert rijbewijs in

RUINEN De politie heeft dinsdagavond op de N375 het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Annen ingevorderd. De politie hield dinsdagavond een snelheidscontrole op de N375. De automobilist reed 144 kilometer per uur. Op deze weg is 80 toegestaan. De man werd aan de kant van de weg gezet en moest direct zijn rijbewijs inleveren. (08-106168)

Politie zoekt eigenaar pony

HOLLANDSCHEVELD De politie is op zoek naar de eigenaar van een pony die dinsdagochtend betrokken was bij een verkeersongeval op de Barsweg. Een 43-jarige automobilist uit Kerkenveld reed over de Barsweg richting de Krim. Op een gegeven moment komt de automobilist in aanrijding met een pony. Het beest liep samen met een ander pony over de Barsweg. Hierdoor raakte de voorzijde van de auto zwaar beschadigd. Door de aanrijding ontstond er namelijk een grote deuk in de motorkap. Of de pony gewond is geraakt is niet bekend. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van de ponys. De eigenaar van de twee ponys is niet bekend. U kunt contact opnemen met de politie via 0900 88 44. (08-105943)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.