Politie Groningen

Woensdag 23 januari 2008

Provincie Groningen, 23-01-2008

Nuis: aluminium schot beschadigt auto

Een 34-jarige man uit Marum is zich dinsdagmiddag op de snelweg A7 een hoedje geschrokken. Een automobilist was over het schot, afkomstig van een aanhangwagen, gereden. Hierdoor ging het schot de lucht in. Hierop kwam de plaat op de auto van de Marumer terecht. Zowel de voorruit als de motorkap raakte zwaar beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het schot. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Zuidhorn: scooterrijder onderuit

Een 17-jarige jongen uit Kommerzijl is dinsdagmiddag op de Fanerweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongen was met zijn scooter in een slip geraakt door modder op het fietspad. Hij ging vervolgens onderuit. De knaap klaagde over pijn aan zijn schouder. Na onderzoek door ambulancepersoneel kon hij met zijn vader naar huis. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zuidhorn: motorrijder gewond bij aanrijding

Een 21-jarige man uit Zuidhorn is dinsdagmiddag op de kruising Klinckemalaan met de Jellemalaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 55-jarige automobiliste uit Zuidhorn verleende op de kruising geen voorrang aan de 21-jarige, die op zijn motor reed. Een tweede auto, die achter de auto van de 55-jarige reed, raakte door de aanrijding ook beschadigd. De motorrijder werd met arm- en voetletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Warffum: fietsvernielzucht op station

Onbekenden hebben dinsdagavond op het station aan de Stationsweg ongeveer twintig fietsen vernield. De politie constateerde dat de vernielingen tussen 20.00 en 21.15 uur moeten zijn gepleegd. De fietsen stonden in de stalling en zijn stuk voor stuk door geweld vernield. Alle fietsen hebben een slag in het wiel. De politie stelt een nader onderzoek in.

Opende: politie treft 40 kilo softdrugs aan

De politie heeft dinsdagnacht tijdens een controle op de Drachtsterweg ongeveer 40 kilo softdrugs (weed) in beslag genomen. De bestuurder, een 45-jarige man zonder vaste woonplaats, en de bijrijdster, een 46-jarige vrouw uit Leeuwarden, werden aangehouden en ingesloten. De politie controleerde de bestelauto bij toeval. Tijdens het gesprek gedroeg de man zich vreemd. Bovendien roken de agenten de geur van softdrugs. De politie heeft de hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De verdachten zullen vandaag nader worden gehoord.

Vlagtwedde: Duitsers aangehouden in gestolen auto

De politie heeft dinsdagavond op de Dr. P. Rinsemastraat drie mannen uit Duitsland aangehouden op verdenking van autodiefstal. De politie trof het drietal, twee mannen uit Lathen (23 en 24 jaar) en een 28-jarige man uit Cloppenburg in de auto achter een supermarkt aan. De Duitse politie had eerder op de avond de aandacht gevestigd op de betreffende auto, omdat het voertuig in Duitsland was gestolen. De verdachten werden aangehouden en ingesloten. De mannen zullen worden overgedragen aan de Duitse politie.

Beerta: trailer over de kop, paarden ongedeerd

Een 61-jarige vrouw uit Wymeer (D) moet zich dinsdagavond op de snelweg A7een hoedje zijn geschrokken. De vrouw bestuurde een auto met paardentrailer. In de trailer werden twee paarden vervoerd. Door onbekende reden begon haar auto te slingeren. Hierop botste de trailer tegen de auto, waarna de aanhangwagen over de kop sloeg. De paarden konden ongedeerd worden gevangen. De Duitse politie en Rijkswaterstaat hebben de snelweg tijdelijk afgezet. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: snelle Drent moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagmiddag op de Spoorhavenweg een 45-jarige man uit Assen bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De Drent reed 101 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Hij moest vanwege de snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Harkstede: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Hamweg een hennepkwekerij opgerold. De politie deed de inval op basis van anonieme informatie. Op de bovenverdieping werden twee ruimten aangetroffen met hennepplantages. De politie trof in totaal 790 hennepplanten met toebehoren aan, die direct vernietigd werden. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal buiten de meter werd afgenomen. De meter werd uit de woning verwijderd. De bewoner van de woning was niet aanwezig. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: zes autos betrokken bij botsing

Op de A28 bij Haren zijn dinsdag omstreeks 17.45 uur zes autos betrokken geweest. Een 54-jarige vrouw uit Zuidlaren en een 32-jarige man uit Giethoorn stonden stil. Een 49-jarige vrouw uit Tynaarlo zag dit te laat. Zij botste tegen een van de autos en schoof door op de andere auto. Vervolgens botsten nog drie andere autos er tegenaan. Een van deze betrokkenen, een 47-jarige vrouw uit Rolde, is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zij bleek geen letsel aan de botsing te hebben overgehouden. Alle andere automobilisten kwamen met de schrik vrij. Drie autos raakten ernstig beschadigd. Hiervan werd het kentekenbewijs ingevorderd. Vijf autos werden afgesleept en één auto kon verder rijden. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: fietsster zonder verlichting aangereden

Een 25-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagavond op de kruising van de Oosterhamrikkade met de Heymanslaan aangereden. Een 26-jarige automobilist uit Groningen die de Heymanslaan uitreed richting de Zaagmuldersweg verklaarde de vrouw niet gezien te hebben, omdat ze zonder fietsverlichting fietste. Een ambulance kwam ter plekke, maar ze bleek geen verwondingen te hebben. Terwijl ze op de motorkap en met haar hoofd tegen de voorruit klapte. De voorruit raakte hierdoor vernield. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: mannen stelen lood en zink

De politie heeft dinsdagnacht op het Molukkenpad een 43-jarige man uit Woltersum en een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Een alerte getuige waarschuwde de politie, nadat hij het duo had betrapt. Beide heren hadden hun fietstassen volgeladen met lood en zink. Dit was afkomstig van sloopwoningen. Ook hadden beide heren divers gereedschap bij zich. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Ten Boer, Rijksweg (N360): aantal geregistreerde voertuigen: 1400, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 541, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.