Gemeente Maassluis

Klankbordgroep Waterplan Maassluis van start

Op dinsdag 18 december 2007 is de klankbordgroep Waterplan Maassluis voor het eerst bij elkaar gekomen. De deelnemers kunnen via de klankbordgroep hun wensen en behoeften uiten ten aanzien van het water in de stad en de maatregelen die de gemeente en het waterschap willen nemen.

De gemeente Maasluis en het Hoogheemraadschap van Delfland ontwikkelen gezamenlijk het Waterplan Maassluis. In het waterplan komt te staan welke maatregelen Maassluis en Delfland gaan uitvoeren om het watersysteem op orde te brengen. Niet alleen voor dit moment, maar ook voor de toekomst.

Want ons klimaat verandert. Het regent vaker en harder. En omdat ons gebied steeds meer woningen en bedrijven telt, is er steeds minder ruimte voor water. Anderzijds worden wij vaker geconfronteerd met langere periodes van droogte. Als wij ook in de toekomst veilig en droog willen wonen en willen beschikken over voldoende schoon water, dan moeten we nu goede afspraken maken en aan de slag gaan.

In het waterplan Maassluis worden deze afspraken gecombineerd met plannen voor ruimtelijke ontwikkeling. Zo worden de doelstellingen voor waterkwaliteit en kwantiteit aangegrepen om de aantrekkelijkheid van de stad verder te vergroten.

De klankbordgroep is in het leven geroepen om de wensen en behoeften van bewoners en belangengroepen te kunnen meenemen in de planvorming. Op de eerste bijeenkomst heeft de klankbordgroep uitleg gekregen over knelpunten in het watersysteem en de oplossingsrichtingen die de gemeente en het waterschap voor ogen hebben.

Deze oplossingsrichtingen worden uitgewerkt tot maatregelen. De input die de gemeente en het waterschap tijdens de bijeenkomst hebben gekregen, wordt daarbij gebruikt. Wanneer het maatregelenpakket vorm heeft gekregen, wordt de klankbordgroep opnieuw gevraagd mee te denken en ideeën te leveren.

De tweede klankbordgroepbijeenkomst zal in maart of april 2008 plaatsvinden. Het is de bedoeling het Waterplan Maassluis in juni 2008 te laten vaststellen door de gemeenteraad en de Verenigde Vergadering van Delfland. De planning is in de tweede helft van 2008 met de uitvoering te beginnen.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de klankbordgroep, dan kunt u zich nog aanmelden. Dit kan bij de heer M. Blokland van de gemeente Maassluis, tel. 010 5931931.