CDA

Corien Jonker gekozen als voorzitter parlementaire commissie Raad van Europa

CDA-Tweede Kamerlid Corien Jonker is unaniem gekozen als voorzitter van de parlementaire commissie Migratie, Vluchtelingen en Bevolking van de Raad van Europa.

De commissie Migratie houdt zich bezig met bevolkingsvraagstukken, zoals vluchtelingenbeleid, economische migratie en de demografische ontwikkeling van Europa. Het afgelopen jaar heeft Jonker voor deze commissie al een invloedrijk rapport geschreven over de mogelijkheden van opvangcentra voor vluchtelingen en migranten in transitlanden en de wettelijke en humanitaire voorwaarden waaraan deze moeten voldoen.

Corien Jonker (41) is sinds 2004 lid van de CDA-Tweede Kamerfractie en tevens lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.

De Raad van Europa is opgericht in 1949. Zij ontwikkelt gemeenschappelijke en democratische standpunten gebaseerd op de Europese Conventie voor Mensenrechten en andere internationale verdragen. Op dit moment zijn 47 landen lid van de Raad van Europa waaronder alle EU-lidstaten, Rusland en Turkije.
---