Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Werkgeversvereniging ICT bereikt

principeakkoord over CAO

Woerden, 23 januari 2008

De Werkgeversvereniging ICT en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor bedrijven in de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK-CAO). De nieuwe CAO gaat in per 1 januari 2008 en heeft een looptijd van twee jaar.

Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-CAO hanteren, wordt per 1 januari dit jaar verhoogd met 3% en op 1 januari 2009 opnieuw met 3%. De doelenuitkering wordt per 1 januari dit jaar verhoogd van 0,5% naar 1%. Indien geen regeling doelenuitkering in het bedrijfsoverleg wordt vastgesteld, ontvangen medewerkers een eindeboekjaarsuitkering van 0,7% (dit was 0,35%).

De werkgever houdt bij de inhouding van de gedifferentieerde WGA-premie op het salaris van de medewerker rekening met de aftrek van de zogenoemde "rentehobbel". In de CAO wordt de aanbeveling aan bedrijven en medewerkers opgenomen om gebruik te maken van de mantelovereenkomst WGA-verzekering die ICT~Office heeft afgesloten.

Tijdens de looptijd van de CAO worden twee studies via het Fonds Collectieve Belangen ICK uitgevoerd. Eén zal gaan over employability en de andere betreft de onderwerpen van de ICK-CAO (inclusief een enquête over de toepassing van de ICK-CAO).

De definitieve tekst van de nieuwe ICK-CAO wordt de komende weken uitgewerkt.

Over de Werkgeversvereniging ICT
De Werkgeversvereniging ICT is onderdeel van ICT~Office en zij voert het onderhoud en beheer van de CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche en het Bedrijfstakpensioenfonds (ICK). Indien een bedrijf niet onder de werkingssfeer valt, kan vrijwillig van de ICK-CAO of het Bedrijfstakpensioenfonds of van beide gebruik worden gemaakt. Meer informatie: www.wgvict.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------
Noot voor de redactie (