Gemeente Hilversum

Bouw stadskantoor is begonnen

22 januari 2008
De verbouwing van het kantoor aan de Oude Enghweg 23 tot stadskantoor is onmiskenbaar begonnen. De aannemer heeft de bouwplaats ingericht. Hekken begrenzen de eerste activiteiten. De groene bouwketen staan op het parkeerterrein tussen de voormalige dienstwoning van de hoofdbode en de panden aan de Oude Enghweg.

Als het stadskantoor klaar is, zullen de meeste ambtenaren die nu nog over Hilversum verspreid zitten, op het raadhuiseiland zijn gehuisvest, en wel in het raadhuis en in het stadskantoor. Daardoor zullen de lijnen tussen de verschillende afdelingen korter worden en dat komt de dienstverlening aan de burgers ten goede. Het nieuwe stadskantoor zal onder meer plek bieden aan de afdeling Publiekszaken waar burgers paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen kunnen kopen. Overigens kunt u nu al voor dit soort documenten digitaal een afspraak maken, klik op link aan de rechterkant van dit scherm.

De medewerkers van de aannemer beginnen in het kantoor aan de Oude Enghweg met het slopen van de binnenwanden. Het gebouw wordt volledig gestript. De sloopperiode duurt ongeveer drie maanden. Daarna start de wederopbouw. De bouw duurt in het totaal ongeveer een jaar.

Hevo BV bouwmanagement stuurt het bouwproject aan voor de gemeente Hilversum.