Gemeente Hengelo

Burgemeester leest peuters voor in bibliotheek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen heeft burgemeester Kerckhaert peuters voorgelezen in de bibliotheek in het centrum van Hengelo. Kerckhaert las voor uit het boek Kleine Muis zoekt een huis van Petr Horacek. De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar georganiseerd in het hele land van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari.

Ook de rest van het college, zes gemeenteraadsleden van de commissie Sociaal en 23 collega's van de afdeling Onderwijs en Jeugd lezen dit jaar voor. In totaal worden zeventien peuterspeelzalen bezocht. Het boek waar ze dit jaar uit voorlezen is Kom je spelen, beer Baboen? van Bette Westera met illustraties van Suzanne Diederen. De voorlezers nemen het boek mee naar de peuterspeelzalen en na het voorlezen wordt het cadeau gedaan aan de peuterspeelzaal.

Voorlezen is belangrijk

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier.