Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/1)

TILBURG, 23 januari 2008

Getuige zet politie op het spoor van vandalen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Hart van Brabantlaan drie Tilburgers (19, 19 en 21 jaar) aangehouden die een fiets aan het vernielen waren. Ook hadden zij volgens een getuige vernielingen aan autos aangericht.

Een getuige belde vannacht de politie dat hij zag dat een drietal jonge knapen tegen geparkeerde autos schopten. Ook zag hij dat zij een buitenspiegel van een voertuig vernielden. De politie ging direct ter plaatse. Agenten zagen dat het bedoelde drietal een fiets aan het vernielen was. Tevens bleken zij in de straat van zeker zes autos de spiegels te hebben omgebogen. Ook was een auto besmeurd met speeksel. De politie heeft achter de ruitenwissers een briefje achtergelaten met het verzoek aangifte te doen.

Arrestatie voor belediging

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.50 uur op de Gasthuisring een 35-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De agenten waren naar het dienstencentrum gegaan na een melding dat een bekende drugsverslaafde daar het personeel aan het bedreigen zou zijn. Ter plaatse zagen de dagenten dat een hen bekende 35-jarigen Tilburger net op zijn fiets weg wilde rijden. De agenten vertelden hem dat hij moest wachten omdat zij er eerst zeker van wilde zijn dat hij geen strafbare feiten had gepleegd. Hij gaf geen gehoor hieraan en stapte toch op zijn fiets waarna de dienders hem vastpakten. De verslaafde nam daarop een gevechtshouding aan. Uiteindelijk bleek dat er niets strafbaars binnen gebeurd was, waarna zij deze man aangaven dat hij mocht vertrekken. Hierop beledigde hij de politiemensen waarna hij werd aangehouden waarbij de verdachte zich verzette.

Vonnisklant aangehouden

GOIRLE: De politie heeft dinsdagmiddag op de Edisonstraat een 51-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau omdat de agenten veronderstelden dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De man rook naar alcohol. Naast hem lagen twee lege bierflessen. Ook gaf hij zelf toe dat hij drie flesjes bier gedronken had. Aan het bureau bleek echter dat hij slechts 115 ugl blies, terwijl 220 ugl is toegestaan. Deze zaak werd daarom geseponeerd. Wel bleek dat hij nog drie geldboetes van bij elkaar 200 euro had openstaan. Deze boetes zijn door hem betaald.

Eigenaar ziet gestolen auto door de straat rijden

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond op de Wilgenstraat twee autodieven aangehouden. Het gaat om twee Tilburgers van 33 en 38 jaar. De verdachten reden in een auto die eerder gisteravond op de Lochtstraat werd gestolen. Het duo is in verzekering gesteld.

Agenten werden gisteravond omstreeks 21.50 uur op de Lochtstraat aangesproken door een 27-jarige Tilburger. Hij vertelde dat hij net thuis gekomen was en had ontdekt dat zijn auto, een Opel Kadett gestolen was. De auto had voor zijn woning gestaan. Op dat moment zagen de eigenaar en de politiemensen de gestolen auto net voorbij rijden. Er werd een achtervolging ingezet waarna de auto op de Wilgenstraat werd klemgereden. Beide inzittenden werden aangehouden.

Twee dieven in zwembad betrapt dankzij cameratoezicht

TILBURG: Dinsdagavond zijn in het zwembad Stappegoor een 37-jarige man en een 40-jarige vrouw betrapt op de diefstal van 15 euro uit een kluisje. De verdachten waren samen familieleden aan het zwemmen. Een van deze mensen vond in het zwembad een sleuteltje, wat kennelijk van een polsbandje gegaan was. De twee verdachten liepen vervolgens met dit sleuteltje naar de kluisruimte en haalden het kastje, leeg. In een kleedhok werd de portemonnee met daarin 15 euro geleegd. Even later ontdekte de rechtmatige bezitter van de spullen, een 16-jarige Tilburgse jongen, in het betreffende kluisje de diefstal. Hij informeerde het personeel. Vervolgens werden de beelden bekeken, waarbij duidelijk werd dat twee nog in het complex zijnde bezoekers de diefstal hadden gepleegd. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook hebben ze een toegangsverbod gekregen.

Politie onderzoekt straatroven

TILBURG: Een 15-jarige Tilburgse jongen is dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer fietste over de Goirkekanaaldijk langs het water vanaf de Reeshof naar Tilburg Noord. Hij zag dat twee jongens hem tegemoet fietsten. Zij versperden de toegang. Ter hoogte van de brug op de Kraaivenstraat. Ze trokken zijn telefoon uit zijn handen en fietsten weg. Het zou gaan om twee licht getinte jongens van circa 15 jaar oud. De politie heeft een aangifte van het gedupeerde slachtoffer opgenomen. Hij maakte melding van het feit toen hij bij zijn oma arriveerde.

Een 54-jarige Tilburgse is vannacht omstreeks 00.45 uur terwijl zij te voet over het trottoir van de Telexstraat liep, het slachtoffer geworden van een straatrover. Ter hoogte van het Bodehof kwam een fietser aan rijden. De fietser riep op dwingende toon dat ze haar schoudertas moest afgeven. De man gooide daarop zijn fiets op de grond en trok hardhandig haar tas los, waarbij de vrouw op de grond viel. Ze werd tijdens de worsteling aan haar haar getrokken. De dader droeg een donkerblauwe capuchon over zijn hoofd waardoor het slachtoffer geen duidelijk signalement kon geven.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG: Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een café aan de Molenbochtstraat. De inbrekers hebben een betonnen voet van een parasolvoet door de ruit van de voordeur gegooid. Uit het pand is een geldbedrag gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk