ChildsLife deelt voedselpakketten uit in Kibera

23/01/2008 12:35



ChildsLife International



De afgelopen week heeft ChildsLife voedselpakketten overhandigd aan 300 families in Kibera, de sloppenwijk bij Nairobi die zwaar getroffen is door het geweld in Kenia. ChildsLife wil de komende weken meer dan 1.750 van deze pakketten uitdelen. Hiervoor is extra geld nodig. Help ChildsLife het voedsel te kopen dat deze kinderen zo dringend nodig hebben. Voor een bedrag van 12 euro helpt u een gezin aan de eerste levensbehoeften. Uw donatie op giro 2840 ten name van ChildsLife is meer dan welkom.

Elk voedselpakket bevat 10 kilo levensmiddelen, zoals rijst, maisbloem, suiker, bonen, olie, thee, zout en een groot stuk zeep. Het voedsel is verpakt in een afsluitbare emmer. Van één pakket kan een gezin van vijf personen zo'n vijf dagen leven. De kostprijs bedraagt 12 euro per pakket. De prijs is relatief laag doordat onze lokale medewerkers zelf de inkopen doen, de emmers vullen en distribueren.

ChildsLife is de afgelopen tien jaar actief geweest in Kibera. We zorgen met structurele, langlopende hulpprogramma's voor voedsel, onderwijs en medische assistentie in deze sloppenwijk. Wij hebben een sterke band met de gemeenschap opgebouwd, mede door onze lokale medewerkers die leven en werken in Kibera. Daardoor kan ChildsLife problemen omzeilen waarmee vele andere hulporganisaties te maken hebben. ChildsLife slaagt erin om vele honderden voedselpakketten te verdelen onder families die in grote moeilijkheden verkeren.

Duizenden families hebben honger en zijn dakloos als gevolg van het geweld en de politieke onrust in Kenia. Huizen zijn afgebrand. Vrouwen en kinderen zijn in elkaar geslagen of zelfs verkracht. In Kibera, een sloppenwijk in het hart van Nairobi met meer dan 1 miljoen inwoners, zijn de mensen het zwaarst getroffen. Voordat de onlusten uitbraken moesten de inwoners van Kibera al rondkomen met minder dan 1 dollar per dag. De recente uitbraak van geweld heeft voor enorme voedseltekorten gezorgd. Winkels zijn gesloten, straten zijn geblokkeerd en de doorgang voor hulporganisaties is bemoeilijkt.

Voor meer informatie: www.childslife.nl of telefoonnummer 023 557 0081.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.