Rechtbank 's-Hertogenbosch


Gevangenisstraf voor meerdere oplichtingen

âs-Hertogenbosch, 23 januari 2008 â Een 36-jarige man uit Vught is vandaag veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf waarvan 7 voorwaardelijk voor meerdere oplichtingen, valsheid in geschrifte en verduistering.

De verdachte heeft tussen december 2006 en maart 2007 in Vught een persoon bewogen tot de afgifte van leningen van in totaal 1900 euro. Hij heeft daarbij onder meer een valse naam gebruikt, zich voorgedaan als eigenaar van een (nieuw op te starten) bedrijf en verteld dat hij kanker heeft gehad en dat een van zijn kinderen ernstig ziek was. In diezelfde periode heeft hij er een gewoonte van gemaakt goederen, waaronder kantoorbenodigdheden, gereedschap en kleding te kopen zonder deze volledig te betalen. Ook heeft hij in Vught meerdere valselijk opgemaakte schuldbekentenissen verstrekt. Daarnaast heeft hij zich als autopoetser in juni 2006 in Kerkdriel een auto toegeëigend en heeft hij als autoverkoper in Goes een geldbedrag van ruim 30.000 euro van zijn werkgever ontvreemd.

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft de man vrijgesproken van het in hulpeloze toestand brengen van zijn kind, omdat het enkele feit dat er geen alimentatie is betaald in strafrechtelijke zin niet automatisch betekent dat het kind in hulpeloze toestand is gebracht of gelaten.

LJ Nummer

BC2483

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 23 januari 2008 Naar boven