Gemeente Delft

Gemeentelijke belastingen online ontvangen en betalen

Vanaf 2008 kunnen Delftenaren die bankieren bij de Rabobank of bij ABN AMRO het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen digitaal ontvangen, betalen en bewaren. Een snelle, gemakkelijke en veilige manier die ook nog eens veel papier bespaart.

De nieuwe digitale dienst heet de 'Digitale Nota'. Normaal gesproken stuurt de gemeente Delft de gemeentelijke belastingaanslagen, naheffingsaanslagen (parkeren) en aanmaningen via de post. Nu kunnen Delftenaren deze aanslagen ook digitaal ontvangen wanneer zij zich aanmelden bij de Rabobank of ABN AMRO bank. Gebeurt dit voor 10 februari 2008, dan ontvangt de belastingbetaler dit jaar nog de digitale belastingaanslag van de gemeente Delft.

De voordelen van de digitale nota zijn:

* Snel, gemakkelijk en veilig (digitaal) betalen met een paar muisklikken;
* Belastingaanslagen en betalingen zijn digitaal en overzichtelijk beschikbaar;
* Beter voor het milieu, minder verbruik van papier;
* Overal toegang tot de nota's.

Bij internetbankieren verandert er niets aan de betalingstermijn. Wanneer er in het verleden voor is gekozen om in tien termijnen te betalen, dan worden de bedragen van de rekening afgeschreven. Wil de burger in één keer betalen, dan kan dat nu eenvoudig via internetbankieren.

Klanten van de Rabobank of ABN AMRO bank kunnen nu al gebruikmaken van de Digitale Nota. Voor Postbankklanten komt deze dienst naar verwachting in april beschikbaar. Deze dienst is nog niet beschikbaar voor bedrijven.

Noot voor de redactie (