Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 23 januari 2008

Jan Camphuis & Minke Schoon: 053-4555588

Twee hennepkwekerijen opgerold

Enschede

In Enschede werden dinsdag 22 januari een tweetal hennepkwekerijen ontmanteld. In verband met de ontmanteling van de kwekerijen werden twee Enschedeërs van 52 en 32 jaar aangehouden.

Op donderdag 17 januari werd gemeld dat er in een woning aan de Ahuislanden in Enschede een hennepkwekerij in werking zou zijn. Op dinsdag 23 januari voerde de politie een controle uit in het pand, waarbij een kwekerij met een omvang van 180 planten werd aangetroffen. In verband met deze kwekerij werd een 32-jarige Enschedeër aangehouden.

Tevens voerde de politie een controle uit in een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Ook hier werd een hennepkwekerij, bestaande uit 700 planten, ontmanteld. Een 52-jarige Enschedeër kon in verband met de ontmantelde kwekerij worden aangehouden.

Tegen de 32-jarige en de 52-jarige Enschedeërs wordt proces-verbaal opgemaakt. In beide gevallen werden de aangetroffen planten en eventueel aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken, in opdracht van de Officier van Justitie, in beslag genomen. (08-007850 / 08-001644)

Fietsster gewond bij aanrijding

Overdinkel

Een 55-jarige vrouw uit Overdinkel raakte dinsdag 22 januari gewond, toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een 55-jarige automobilist, eveneens uit Overdinkel. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Hoofdstraat en de Schoolstraat in hun woonplaats.

Op dinsdag 22 januari werd omstreeks 09.40 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de kruising van de Hoofdstraat en de Schoolstraat in Overdinkel. Ter plaatse bleek dat een 55-jarige vrouw uit Overdinkel met haar fiets over de Hoofdstraat richting Losser was gereden. Een 55-jarige plaatsgenoot reed met zijn auto over de Schoolstraat en wilde rechtsaf de Hoofdstraat oprijden. Bij het afslaan zag de automobilist de fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De 55-jarige Overdinkelse raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd door ambulancepersoneel behandeld. (08-009291)

Notoire winkeldief aangehouden

Almelo/Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede werd dinsdag 22 januari aangehouden, omdat hij op dinsdag 15 januari een winkeldiefstal heeft gepleegd bij een supermarkt aan het Binnenhof in Almelo.

Op dinsdag 15 januari werd gemeld dat er een winkeldiefstal plaats had gevonden bij een supermarkt aan het Binnenhof in Enschede. Na onderzoek werd op dinsdag 22 januari een 42-jarige Enschedeër aangehouden in zijn woning. Omdat er sprake is van recidive, werd de man voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-006816)

Automobilist ziet fietsster over het hoofd

Enschede

Een 45-jarige vrouw uit Enschede raakte dinsdag 22 januari gewond, toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een 22-jarige automobilist uit Denekamp. De aanrijding vond plaats op de Oldenzaalsestraat in Enschede.

Op dinsdag 22 januari werd omstreeks 14.20 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 22-jarige bestuurder van een bestelbus bij het achteruit rijden een 45-jarige fietsster uit Enschede over het hoofd had gezien. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 45-jarige Enschedese gewond raakte. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-009457)

Beschonken bestuurster aangehouden

Almelo

Het rijbewijs van een 43-jarige vrouw uit Nijverdal werd dinsdagavond 22 januari ingevorderd, omdat de vrouw onder invloed van alcohol haar auto bestuurde op de Wierdensestraat in Almelo.

Op dinsdag 22 januari werd gemeld dat een auto slingerend over de N36 richting Almelo reed. Surveillerende agenten zagen de auto uit de melding omstreeks 19.50 uur rijden op de Wierdensestraat in Almelo. De bestuurster, een 43-jarige Nijverdalse, werd aan de kant gezet. Omdat de agenten een alcohollucht waarnamen bij de vrouw, trachtten zij haar aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Toen dit niet lukte, werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almelo.

Op het bureau werd bij de 43-jarige de blaastest afgenomen. De vrouw blies 2,18 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-009615)

Pony's staan in ondergelopen weiland

Losser

De politie in Losser voerde in samenwerking met de Dierenbescherming een controle uit bij een weiland aan de Schoklandweg in Losser. In het weiland, dat volledig onder water stond, stonden twee pony's.

Bij de politie in Losser kwamen de afgelopen dagen meerdere meldingen binnen omtrent een weiland aan de Schoklandweg. Op dinsdag 22 januari voerde de politie omstreeks 15.45 uur, in samenwerking met de Dierenbescherming, een controle uit naar aanleiding van de meldingen. Ter plaatse zagen de agenten dat het genoemde weiland volledig onder water was gelopen. De twee pony's die in het weiland stonden konden nergens droog staan.

De eigenaar van de dieren, een 64-jarige man uit Losser, werd gesommeerd direct een ander onderkomen voor de pony's te zoeken. Tegen de man wordt door de Dierenbescherming proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar beloofde de pony's elders onder te zullen brengen. (08-009504)

Verdachte na onderzoek aangehouden

Enschede

Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdag 22 januari aangehouden. De man wordt er van verdacht sinds augustus 2005 meedere inbraken te hebben gepleegd op locaties in Enschede en Hengelo.

In augustus 2005 werd aangifte van inbraak gedaan door de eigenaar van een zomerhuisje aan de Lonneker Markeweg in Enschede. De inbraak zou op 11 augustus hebben plaatsgevonden. In september 2007 deed een school aan de Isaac da Costastraat in Hengelo eveneens aangifte van inbraak. Hier werden tussen 21 en 24 september verschillende goederen gestolen. Na sporenonderzoek kon de politie op dinsdag 22 januari in verband met deze beide inbraken een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden.

De 47-jarige wordt in verband met beide inbraken gedagvaard. Hij moet zich bij de rechter op 6 maart a.s. verantwoorden. (05-101913)

Man aangehouden wegens twaalf openstaande boetes

Enschede

Een 37-jarige man uit Hengelo werd dinsdag 22 januari aangehouden, omdat hij nog twaalf boetes open had staan. De man werd ingesloten.

Op dinsdag 22 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 15.00 uur een 37-jarige Hengeloër rijden over de Oliemolensingel in Enschede. Omdat bij de agenten bekend was dat de man gezocht werd in verband met een aantal openstaande boetes, werd hij aan de kant gezet.

De man had nog twaalf boetes open staan, met een gezamenlijke waarde van ruim 1930 euro. Ook bleek de man nog 55 dagen hechtenis tegoed te hebben. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Op het bureau bleek dat de auto van de 37-jarige niet verzekerd en niet gekeurd was. De auto werd daarom buiten gebruik gesteld. (08-009489)