Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 23-01-2008

Aanrijding

MAARSBERGEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op dinsdag 22 januari één van de bestuurders gewond.

Rond 22.10 uur reed een 20-jarige automobilist uit Overdinkel over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Leersum. Vlak voor de oprit naar de Rijksweg A12 sorteerde de 20-jarige automobilist links voor om de oprit op te rijden. Mogelijk doordat hij door de weerspiegeling van de koplampen van een auto achter hem verblind werd, zag hij niet dat een 30-jarige automobiliste uit Doorn hem over de Woudenbergseweg tegemoet kwam. De Overdinkelaar reed de kruising op, met een aanrijding tot gevolg.

De Doornse automobiliste is met onbekend letsel per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Geen van de betrokken bestuurders had (te veel) gedronken.

Fietser gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 70-jarige fietser uit Driebergen-Rijsenburg raakte op dinsdag 22 januari gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.00 uur reed een 47-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Engweg, komende uit de richting van de Korte Dreef. Op de kruising met de Hoofdstraat verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 70-jarige fietser, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser is met hoofd- en intern letsel per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Agressie

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 22 januari kregen een automobilist en een groepje jongeren het met elkaar aan de stok.

Rond 12.25 uur reed een 21-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg met zijn auto over de Hoofdstraat. Daar passeerde hij een groepje jongeren, van wie één zijn middelvinger naar hem opstak. De 21-jarige man keerde zijn auto en ging verhaal halen bij de jongelui. Daarna verschillen de lezingen.

De jongelui verklaarden dat de automobilist op hen inreed, dat zij weg moesten springen en er vervolgens een schermutseling was ontstaan, waarbij de auto schade opliep.

De automobilist verklaarde te zijn teruggereden om de jongelui op hun gedrag aan te spreken. Vervolgens hadden zij zijn auto vernield.

De politie werd gewaarschuwd en hoorde de beide versies van het verhaal. De versie van de jongelui werd bevestigd door twee getuigen op een fiets. Daarop werd besloten alle betrokken aan te houden. De jongelui, vijf jongens in de leeftijd van 18 tot 20 jaar en afkomstig uit Leersum, Wijk bij Duurstede, Doorn, Zeist en Driebergen-Rijsenburg en de automobilist werden aangehouden.

In overleg met een hulpofficier van justitie werd besloten dat beide partijen voor de schade aan de auto, ongeveer 1500, zouden opdraaien. De jongelui zouden 750 betalen en de automobilist zelf ook. Allen konden zich in deze afhandeling vinden.

Schennispleging

RHENEN - Een 28-jarige vrouw uit Rhenen heeft op dinsdag 22 januari aangifte gedaan van schennispleging.

Rond 14.15 uur zag de 28-jarige vrouw dat haar 23-jarige overbuurman zich voor het raam in zijn woning stond te bevredigen. De vrouw schrok hier van en belde de politie.

De verdachte werd aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.