Ingezonden persbericht


Datum 23 januari 2008
Unqualified SAS70 type II verklaring voor Cordares Pensioenen

Cordares Pensioenen heeft voor één van de opdrachtgevers een SAS70 type II verklaring verworven. Eén jaar nadat voor de betreffende opdrachtgever de type I verklaring werd afgegeven, heeft Cordares Pensioenen bewezen ook op langere termijn aan de eisen van SAS70 te voldoen. In het rapport staat voor welke uitbestede processen de controledoelstellingen zijn gerealiseerd. Cordares Pensioenen heeft een zogenaamde `unqualified' verklaring ontvangen, wat inhoudt dat er geen opmerkingen zijn ten aanzien van de realisatie van de controledoelstellingen. Ook zijn de randvoorwaardelijke bedrijfsbrede controls getoetst en akkoord bevonden.

Drs. Prem Mancham van Cordares Risk & Audit Services (RAS) licht toe: `Met deze unqualified verklaring bevestigen we het vertrouwen van onze opdrachtgevers in onze dienstverlening. Tevens laten we hiermee aan de deelnemers en werkgevers van het betreffende fonds zien een betrouwbare pensioenpartner te zijn.'

Overige SAS70-trajecten
Voor andere opdrachtgevers van Cordares Pensioenen lopen op dit moment ook SAS70 type II-trajecten. In het afgelopen jaar zijn reeds SAS70 type I verklaringen behaald.
Profiel Cordares:
Cordares is specialist in pensioenbeheer en inkomensverzekering voor meer dan één miljoen Nederlanders. Met ruim 26,5 miljard euro vermogen onder beheer, een uitstekend track record en vakkennis opgebouwd sinds 1952, is Cordares een visie- en beleidsbepalende speler in de financiële dienstverlening.