FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten Miljonairstour 2008

Donderdag gaat een groep schoonmakers met een geldtransportwagen langs de drie eigenaren van grote schoonmaakbedrijven Hago, Gom en Asito. Ze willen een bijdrage hebben voor een goede cao. Donderdag worden de cao-onderhandelingen voortgezet.

Eddy Stam, bestuurder FNV Bondgenoten: "Tot nu komen werkgevers ons onvoldoende tegemoet. Er is volgens hen onvoldoende ruimte om de lonen te verhogen naar 10 euro bruto per uur. Daarom gaan we het geld maar halen. We weten dat ze het hebben, want de eigenaren van drie grote schoonmaakbedrijven staan allemaal in de Quote 500".

Centraal in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Schoonmaak staat voor FNV Bondgenoten respect voor de schoonmakers. "Respect begint bij een goede beloning", zeggen de schoonmakers. "Maar het gaat om meer dan geld. Nu worden de schoonmakers weggestopt. Ze moeten laat in de avond of vroeg in de ochtend in drie verschillende banen werken. Niemand kent ze en niemand ziet ze. Dat moet afgelopen zijn."

In Nederland werken ongeveer 150.000 schoonmakers. Zij komen uit de hele wereld. Met de huidige voorwaarden en omstandigheden behoren zij tot de werkende armen van ons land. Inzet van de acties is het duidelijk en ondubbelzinnig vastleggen van behoorlijke arbeidsvoorwaarden, -omstandigheden en de verhoging van het loon naar 10 euro bruto per uur (nu 8,90 euro).

---