Bettina Holwerda neemt hoofdrol in HAIR over van Jelka van Houten

23/01/2008 13:47



Jaques Senf Theaterpartners BV



Bettina Holwerda neemt vanaf januari de rol van Sheila over van Jelka van Houten in de love rock musical HAIR. De 28-jarige Bettina Holwerda speelde o.a. in Alladin en Mamma Mia!, maar werd bij het grote publiek bekend als Sandy naast Jim Bakkum in Grease. Bettina speelt al vanaf het begin mee in HAIR, waarin zij de rol van Dionne vertolkte. Na het vertrek van Jelka, wegens andere werkzaamheden, gaat Bettina de rol van Sheila fulltime spelen. De rol van Dionne wordt overgenomen door Marlijn Weerdenburg.

Op 20 oktober jl. (40 jaar nadat de 'oerversie' van HAIR in New York zijn opening night beleefde) ging de eerste, volledige Nederlandstalige versie van de love rock musical HAIR in première. Samen met een groep jonge theatermakers gebruikt regisseur Marcus Azzini (Tape, Sexual Perversity) de ingrediënten van de legendarische flowerpowermusical om een actueel verhaal te vertellen. Deze versie van HAIR, met kostuums van Rodrigo Otazu, dialogen door Ronald Giphart en Gérard van Kalmthout en nieuwe liedteksten van Jan Rot, is lekker brutaal, snel, energiek en een uitdaging voor de jonge cast van meer dan 20 talenten en een 8-koppige spetterende band onder muzikale leiding van Jan Tekstra en Fons Merkies.

Met o.a. Bettina Holwerda (Grease), musicalster Oren Schrijver (Saturday Night Fever, Mamma Mia!), het theatertalent van seizoen 2006-2007 Margreet Boersbroek (Jan Rap en z'n maat) en de eigenzinnige Dewi, Yuli en Joël uit de eerste IDOLS-serie. HAIR vertelt het verhaal van Kloot Bukowski die het leger in moet. Hij vertrekt van het platteland en wil voordat zijn diensttijd begint nog een paar dagen rondkijken in de grote stad. Kloot ontmoet een groep jongeren en leert met hen de liefde, vrijheid en rebellie kennen. Dan moet hij een besluit nemen tussen het leger en een nieuwe vrije toekomst.

Hair is een feestje. - Metro

Hair is nog springlevend. - Sp!ts

Enthousiaste cast en vertaalde liedjes overtuigen. - De Telegraaf

Nu hebben Ronald Giphart en Gérard van Kalmthout de speelscènes levendig bewerkt, terwijl Jan Rot de liedteksten vertaalde. Voortreffelijk.. - NRC Handelsblad

aanstekelijk gespeelde spelscènes, gloedvol gezongen hits-van-toen en een wervelende choreografie. - AD

Oorspronkelijk script en liedteksten: Gerome Ragni & James Rado Muziek: Galt MacDermot
Oorspronkelijke productie New York: Michael Butler
Met: Bettina Holwerda, Oren Schrijver, Margreet Boersbroek, Dewi Pechler, Yuli Minguel, Joël de Tombe, Jorrit Ruijs, Dunya Khayame, Jeannine La Rose, Willemijn de Vries, Matijs Wessels, Lieke Pijnappels, Roman van der Werff, Hannah van Meurs, Marne Miesen, Rogier Komproe, Marcel Veenendaal, Vincent Vianen, Marlijn Weerdenburg, Lucien Denny, Vincent van Tongeren Regie: Marcus Azzini
Vertaling dialogen : Ronald Giphart, Gérard van Kalmthout
Vertaling liedteksten: Jan Rot
Muzikale leiding, arrangementen: Jan Tekstra, Fons Merkies
Choreografie: Sjoerd Vreugdenhil
Decorontwerp: André Joosten
Kostuums: Rodrigo Otazu
Geluidsontwerp: Rogier van Rossum
Lichtontwerp: Remko van Wely, André Joosten
Casting: Kemna Casting, Marc van Bree
Producent : Seaside Productions, Matthijs Bongertman en Kees van Liempt Speelperiode: september 2007 t/m april 2008
Première: zaterdag 20 oktober 2007, Chassé Theater, Breda
Tourneeplanning en publiciteitsmateriaal: Impresariaat Jacques Senf, Maasland, Tel.: 010-5923155, fax: 010-5915159
E-mail: publiciteit@senf.nl / www.senf.nl
Website: www.hairmusical.nl / www.ntk.nl / www.interpresario.nl Info & Kaartverkoop: Nationale Theaterkassa 0900 - 9203
(0,45 pm, 7 d.p.w. 8 - 22 uur) / www.ntk.nl
(Wijzigingen voorbehouden)





http://www.hairmusical.nl