Gemeente Barneveld


Voorbereidingskrediet bouw sportzaal in Kootwijkerbroek

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om, vooruitlopend op de bouw van een sportzaal in Kootwijkerbroek, een voorbereidingskrediet van 75.000,- beschikbaar te stellen.

In de "Planning binnensportaccommodatie 2004/2005" is een (extra) binnensportvoorziening in de kern Kootwijkerbroek opgenomen. De realisatie van deze sportzaal is gepland voor 2009. In 2008 staat hiervoor een locatieonderzoek gepland en dient er een programma van eisen te worden opgesteld.

De sportzaal is primair bestemd voor het bewegingsonderwijs van de basisscholen in de kern Kootwijkerbroek. In de tweede plaats is de sportzaal bedoeld voor gebruik door sportverenigingen uit Kootwijkerbroek. Wethouder G.J. van den Hengel: "We vinden het belangrijk, dat de sportzaal niet alleen door het basisonderwijs in Kootwijkerbroek wordt gebruikt. Op de momenten, dat de basisscholen géén gebruik van de sportzaal maken, moeten ook andere verenigingen hier terecht kunnen. Dat is plezierig voor de inwoners van en de verenigingen in Kootwijkerbroek, maar ook rendabeler voor de exploitatie van de zaal".

Bij de uitwerking van het plan zal ook rekening gehouden worden met voldoende parkeergelegenheid, omdat gebruikers van de sportzaal voor een groot deel afkomstig zijn uit het buitengebied rond Kootwijkerbroek.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld voor de volgende acties:


- Uitvoeren van een locatie-onderzoek;


- Het voeren van overleg met scholen en sportverenigingen;


- Het vaststellen van een programma van eisen;


- Het voeren van de planologische procedure.

Barneveld, 23 januari 2008

Persbericht 08013
Mutatiedatum 23/01/2008