Gemeente Dongen


Verkeerslabel voor Heilig Hart school

De Heilig Hart school in Dongen heeft het predikaat 'verkeersveilig' ontvangen van de provincie Noord-Brabant. De school voldoet aan een reeks voorschriften en instructies op het vlak van veilig verkeer bij en rondom de school.

Woensdag 23 januari kreeg de school het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) uitgereikt. Hiermee onderstreept de provincie de goede invulling door de school van educatieve verkeersprojecten en tastbare verkeersmaatregelen. Doel van het label is, uiteraard, om school en omgeving veiliger te maken.

Wethouder Ad Stoop van Verkeer was aanwezig bij de uitreiking van het label evenals de wijkagent en zogenaamde verkeersmoeders. De kinderen van de Heilig Hart school waren zeer te spreken over het resultaat en het label dat voortaan prominent bij de ingang van de school komt te hangen.

Wethouder Stoop had nog een cadeautje voor iedereen meegenomen. De school ontving 100 euro van de gemeente als blijk van waardering voor alle inzet. Leerling Lars kreeg de cheque uit handen van Stoop uitgereikt. "Veiligheid bij en rondom school is erg belangrijk. Dat kinderen de regels kennen, maar ook dat ouders nadenken over hoe ze bijvoorbeeld naar school komen. Kom eens wat vaker te voet of met de fiets. Dat scheelt al een hoop om het einddoel te bereiken: een verkeersveiligere school", stelde Ad Stoop. Te horen aan het gejuich waren alle kinderen van de Heilig Hart school het met de wethouder eens!

Wethouder Stoop (achter) had een cadeautje voor de Heilig Hart school meegenomen. Links de directeur van de school en midden leerling Lars