Politie Zuid-Holland-Zuid

22/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-01-2008 o persberichten district II

GAAT ER BIJ U EEN LICHTJE OP?
GORINCHEM- De politie controleert de komende maanden in het kader van de verkeersveiligheid op fietsverlichting. Op diverse locaties in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zal in de ochtend- en avonduren worden gecontroleerd. De politie kan een boete van 25 euro uitschrijven als zowel voor als achterlicht niet branden tijdens het fietsen voor of na zonsondergang. Goed werkende verlichting verbetert zicht en veiligheid.

AANRIJDING AUTO/BROMFIETSER
LEERDAM Op de Diefdijk heeft maandagavond 21 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een 16-jarige bromfietser uit Asperen en een 30-jarige automobilist uit Leerdam. De automobilist reed in de richting van Leerdam. In een flauwe bocht naar links hield hij niet voldoende rechts waardoor hij frontaal botste op de bromfietser die uit tegenovergestelde richting kwam. De tiener viel van de dijk naar beneden en liep een hersenschudding op. Ambulancepersoneel bracht hem naar het ziekenhuis waar hij in het ziekenhuis werd opgenomen ter observatie.

VERDACHT VAN BEDREIGING CONDUCTEUR
GORINCHEM De politie heeft maandag 21 januari eind van de middag een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op het station in Gorinchem. De knul had geen geldig vervoersbewijs en werd hiervoor door de conducteur bekeurd. Daarop uitte de 17-jarige bedreigingen richting de conducteur die op zijn beurt de politie inschakelde. Die hield de lastpak aan en sloot hem in.

NIET AUTORIJDEN
GORINCHEM Een 28-jarige man uit Gorinchem is in de vroege morgen van dinsdag 22 januari aangehouden door de politie op de Nieuwe Wolpherensedijk. De man reed auto terwijl hij zijn rijbewijs is ingevorderd. Dit is bij de politie bekend. De man werd aangehouden, zijn auto in beslaggenomen. Dit gezien het feit dat het niet de eerste keer was dat de man autoreed terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERDACHT VAN VERNIELING EN BEDREIGING
LEERDAM De politie heeft maandagavond 21 januari een 46-jarige man uit Leerdam aangehouden in de Jacoba van Beijerenstraat. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vriendin en een vriend van haar. Ook zou de verdachte eea hebben vernield in haar tuin. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en hem in verzekering stelde. Er is aangifte gedaan.