Politie Zuid-Holland-Zuid

22/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-01-2008 o persberichten district I

OP ZOEK
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 21 januari een 51-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Mijlweg. De politie kreeg de melding dat er iemand op de vluchtstrook langs de A16 zou lopen richting de N3. Agenten vonden de man op de westbaan van de A16 waar hij over de vangrail klom en richting Mijlweg liep. Na het aanspreken van de man bleek hij de rijksweg overgestoken te zijn, hij liep namelijk eerst op de oostbaan. Hij verklaarde dat hij iemand zocht maar die persoon niet kon vinden. De man kon zich niet identificeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij wel gewoon een id-bewijs op zak te hebben. Ook had hij nog een vonnis openstaan van 192 euro. Na betaling mocht hij weer weg.

VERDACHT VAN INBRAAK IN AUTOS
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 21 januari een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Keplerweg op verdenking van betrokkenheid bij inbraak in twee autos. Op zondag 20 januari j.l. werd in twee autos op een parkeerplaats aan de Slangenburg ingebroken. Uit de ene auto werden de stoelen, de achterbank, de hoedenplank en luidsprekers en versterker gestolen. Uit de andere auto werd de voorkant gestolen waaronder het middenconsole met radio/cd speler en twee ventilatieroosters. De politie stelde direct een onderzoek en op basis van getuigenverklaringen, een signalement en kentekengegevens kwam de politie uit bij de 29-jarige verdachte. Hij is in verzekering gesteld. De auto waarin hij reed, is in beslaggenomen: de gestolen onderdelen bevonden zich al in zijn voertuig.

GEZOCHT
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 21 januari een 46-jarige man uit Brecht aangehouden in een woning aan de Jupiterlaan in Dordrecht. De politie was op zoek naar de man in verband met nog een openstaande gevangenisstraf van 1092 dagen. De verdachte is ingesloten.