Ingezonden persbericht


Tweelingeilanden voor natuurliefhebbers, rustzoekers Én feestgangers verdrijf de winterdip op trinidad & tobago

Amsterdam, januari 2008 ­ Trinidad & Tobago, de meest zuidelijk gelegen eilanden van het Caribisch gebied, is de perfecte vakantiebestemming om af te rekenen met de winterdip. Wat te denken van 11 uur zon per dag en een aangename temperatuur van 24ºC? Verruil dus je wintersjaal voor een zonnebrand en je winterse strandwandeling voor ontspanning op een zonovergoten palmenstrand! De tweelingeilanden vormen het natuurlijke medicijn tegen de winterdip en laden je op voor een succesvol 2008.

Tobago in MSN Top 10
Als je ontspanning zoekt, hoef je niet verder te kijken dan Tobago. Op http://travel.msn.com/Guides/article.aspx?cp-documentid=446878&page=2 staat dit idyllische eiland bij de top 10 bestemmingen voor 2008. Met zijn pittoreske dorpjes en zijn vele eenzame zwemstranden, waaronder Pigeon Point, Englishman's Bay en Castara Bay, is Tobago gemaakt om in een hangmat te bekomen van de Nederlandse drukte en het beroerde Hollandse winterweer. Toch kun je er ook actief vakantie vieren. Rondom het eiland liggen sommige van de beste duikspots van het Caribische gebied met zowel kleurrijke koraalriffen als spannende scheepswrakken. Wandelaars voelen zich thuis in het bergachtige Tobago Forest Reserve - het oudst beschermde regenwoud van het westelijke halfrond ­ met zijn rivieren, watervallen, tropische savanna's en schitterende kusten.

Feesten en vogels kijken op Trinidad
Op het bruisende buureiland Trinidad gaat het er altijd feestelijk aan toe. In januari staat alles in het teken van de voorbereiding van het jaarlijkse carnaval (4 & 5 februari 2008). Deze periode is dan ook een van de beste om Trinidad te bezoeken. Naast het uitgaansleven biedt Trinidad volop tropische natuur met honderden soorten vogels, vlinders en orchideeën. Het Asa Wright Nature Centre is een van de meest spectaculaire plaatsen ter wereld om vogels te kijken. Of je nu een fanatieke vogelaar bent of een natuurliefhebber met interesse in de Caribische dieren- en plantenwereld is dit natuurpark een paradijselijke omgeving. Zie ook www.asawright.org.

Acht golfbanen
Golfers kunnen op Trinidad & Tobago de heerlijke dagen op het strand combineren met het beoefenen van hun favoriete sport. Er zijn maar liefst acht golfclubs op de eilanden waarvan zes op Trinidad en twee op Tobago. Alle clubs staan onder de hoede van de gerenommeerde Trinidad & Tobago Golf Association T&TGA; zie: www.trinidadandtobagogolfassociation.com.

Voor meer informatie: www.gotrinidadandtobago.com