Politie Zuid-Holland-Zuid

23/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-01-2008 o persberichten district II

INGEBROKEN IN BEDRIJF: KLUIS EN BUS GESTOLEN
LEERDAM In de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari is ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidstraat. Vlak na middernacht kreeg de eigenaar melding dat het inbraakalarm in zijn bedrijf afging. De voordeur van het bedrijf bleek opengebroken te zijn waarna binnen een kluis met inhoud en autosleutels werden gestolen. De grijze Volkswagen Crafter met het kenteken 30-VJN-5 werd daarna buiten ook weggenomen. Door de gedupeerde eigenaar is direct aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

GEEN RIJBEWIJS EN EEN GESTOLEN AUTO IN BEZIT
GORINCHEM Een 20-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmorgen 22 januari door de politie aangehouden op de Banneweg. Tijdens een verkeerscontrole controleerde de agenten de automobilist. Hij bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Ook de auto waarin hij reed, bleek niet van hem te zijn. De jongeman had de wagen zonder toestemming van zijn ex-schoonvader meegenomen in Rotterdam. Die heeft hiervan aangifte gedaan. Na verhoor werd de verdachte dinsdagmiddag weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden zonder rijbewijs en diefstal van een auto.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM Een 41-jarige man uit Maassluis heeft in de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari zijn rijbewijs moeten inleveren. Surveillerende agenten haalden de automobilist van de weg op het moment dat hij 130 km per uur (gecorrigeerd) reed bij de Noordtunnel bij Alblasserdam terwijl daar op dat moment een snelheidsbeperking gold van 70 km per uur in verband met wegwerkzaamheden. Voorlopig is de man zijn rijbewijs kwijt en mag hij niet autorijden.