Politie Zuid-Holland-Zuid

23/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-01-2008 o persberichten district I

VERDACHT VAN VERDUISTERING IN DIENSTBETREKKING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 23 januari twee mannen van 18 en 21 jaar uit Rotterdam aangehouden in een bedrijfspand aan de Pieter Zeemanweg. Ze worden verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De twee werden door de bedrijfsrecherche betrapt op het wegnemen van mobiele telefoons tijdens werktijd. De politie werd ingeschakeld die het tweetal aanhield en meenam naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld. De mobiele telefoons zijn door de politie in beslaggenomen.

FIETSEN IN BRAND
DORDRECHT Nabij treinstation Zuid aan de Oberonlaan zijn dinsdagavond 22 januari twee fietsen in brand gestoken. De tweewielers raakten zo zwaar beschadigd dat er zo goed als niets meer mee te doen valt. Op het moment dat de brandweer het vuur bluste kwam een 63-jarige man met zijn vrouw aan die vertelden dat het om hun fietsen ging. Zij hebben aangifte gedaan.

VERDACHTE SITUATIE
DORDRECHT Drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Dordrecht zijn dinsdagavond 22 januari op een afgesloten bouwlocatie aan de Windsorhof. Een surveillerende beveiliger kreeg een alarmmelding op het terrein. De beveiliger trof onbekenden op het terrein aan en schakelde daarop assistentie van collegas en de politie in. Op het moment dat de jongens doorhadden dat ze betrapt waren, probeerden ze te vluchten. De beveiliger hield een van de knullen aan. De overigen vluchtten of verstopten zich. De politie zocht met onder andere twee hondengeleiders het terrein af. Politiehond Robbie vond twee personen in de bosjes, een van hen werd door de hond in zijn arm gebeten. De vierde verdachte die er zou zijn, werd niet meer gevonden. De drie werden ingesloten. Na een nachtje cel en verhoor mochten ze op woensdagmorgen 23 januari weer naar huis. Na onderzoek op het terrein bleek er op de bouwlocatie niets weggenomen of vernield te zijn. De jongens betuigden spijt. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt wegens het betreden van een afgesloten bouwterrein.

VERDACHT VAN SCHENNISPLEGING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 22 januari een 50-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van schennis op het zogenoemde Koeienveld nabij het Van den Broekerf. Een 56-jarige man uit Dordrecht liet s middags omstreeks 14.55 uur zijn hond uit al lopend op het fietspad dat evenwijdig loopt aan de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen. De man kwam vanuit de richting Stadspolderring en liep met zijn viervoeter richting Simon Vestdijk-erf. Nabij het tunneltje dat onder de spoorlijn doorloopt, stond een groepje jongelui. Daarbij stond ook de verdachte. De man die zijn hond uitliet, liep na het tunneltje via het fietspad richting het Van Eesterenplein. Dit is nabij het zogenoemde Koeienveld. Op dat moment kwam de 50-jarige verdachte hem achterna lopen en vroeg de man of hij mee mocht lopen. De 56-jarige man wees dit af en liep met zijn hond door. De verdachte liep daarop terug en bleef bij een paar bomen staan waar hij zichzelf begon te bevredigen. De man met de hond belde direct de politie die de schennispleger aanhield. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en verhoord. De man ontkent zichzelf bevredigd te hebben. Hij mocht s avonds weer naar huis.
Mogelijk zijn er getuigen geweest van dit incident dinsdagmiddag 22 januari of zijn er mensen die een eerdere ervaring hebben gehad met een schennispleger in die omgeving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANGEHOUDEN NA ONTDEKKING HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmorgen 22 januari aangehouden door de politie nadat die een hennepkwekerij in zijn woning aan het Zijldiep ontdekten. De politie was getipt en nam poolshoogte in de woning. In een ruimte werden 23 hele grote hennepplanten aangetroffen, in een ruimte ernaast troffen de dienders een kwekerij die niet meer in werking was. Daar werden alleen gedroogde toppen aangetroffen. De hennepkwekerij werd ontmanteld en alles vernietigd. De man werd in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRUGSTOERISTEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 22 januari twee Fransmannen van 40 en 42 jaar aangehouden bij een tankstation langs de A16. De twee werden gecontroleerd op drugs. In de auto werd op een flesje methadon na geen drugs gevonden. Echter na fouillering van de 42-jarige kwam er een wikkel heroïne tevoorschijn. Ook werd er nog een klein hoeveelheid cocaïne bij hem aangetroffen. De mannen zijn in verzekering gesteld. De drugs worden vernietigd.

BESCHONKEN OVER AUTOS GELOPEN
DORDRECHT Twee Duitsers van 19 en 22 jaar zijn in de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari op de Spuiboulevard aangehouden door de politie. De twee waren onder invloed van drank en zouden over autos hebben gelopen. Een alerte burger meldde dit aan de politie die direct poolshoogte nam. Het tweetal werd op aanwijzing van de getuige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Inmiddels zijn bij de politie twee autos bekend waar overheen is gelopen. De eigenaren van deze voertuigen doen aangifte en laten eventuele schade in de garage onderzoeken. De verdachten zijn ingesloten.