Ingezonden persbericht


Nieuwe online huurmethode voor particulieren

Zwaagdijk-Oost, 23 januari 2008 - Wie tijdelijk een schuifladder of hogedrukspuit nodig heeft, moet vaak hoge kosten maken voor aanschaf of huur. Tegelijkertijd belanden veel spullen na eenmalig gebruik op de zolder. En dat is zonde. Daarom is er nu Huurparticulier.nl: een nieuwe website die particulieren de mogelijkheid biedt om allerlei zaken en diensten te huren en verhuren.

Het idee is voortgekomen uit een persoonlijke ervaring van oprichter Hans van Westen uit Hoorn: "Ik kocht voor een vakantietrip een navigatiesysteem. Na de vakantie lag het apparaat voor een groot deel van het jaar in de kast. Dat vond ik zonde, zeker omdat je er ongetwijfeld andere mensen wel blij mee kunt maken. Na onderzoek op internet bleek de mogelijkheid van verhuur tussen particulieren nog niet te bestaan. Ik heb toen besloten zoiets zelf op te zetten."

Inspelen op behoeften
Omdat het idee zoals Van Westen het voor ogen had nogal een investering vergt en hij het professioneel wilde aanpakken, stelde hij samen met een aantal deskundigen een goed doortimmerd bedrijfsplan op. Van Westen: "Na enige tijd testdraaien, is de site onlangs online gegaan. We hebben tot nu toe een groot aantal aanmeldingen in een relatief korte tijd kunnen realiseren. Dat is gebeurd zonder de website nadrukkelijk onder de aandacht te brengen, hetgeen betekent dat er behoefte is aan deze huurvorm."

Uiteenlopende producten en diensten
Huurparticulier.nl is ingedeeld in duidelijke categorieën. Om de website toegankelijk te maken voor iedereen die iets wil aanbieden, is het plaatsen van een advertentie gratis. Inmiddels worden er tal van apparaten aangeboden voor huur en verhuur, waaronder aanhangwagens, dakkoffers, fietsendragers, terrasverwarming, gereedschap, vakantiewoningen, partytenten, feestbenodigdheden, feestkleding en opslag- en woonruimte. Ook bieden particulieren diensten aan zoals een knipbeurt, schilderwerkzaamheden en klusdiensten. De huurders en verhuurders maken zelf afspraken met elkaar. "Huurparticulier.nl brengt de partijen alleen bij elkaar", verduidelijkt Van Westen. "We helpen de mensen overigens wel een handje, hoor. Zo staan er op de site ook modelhuurovereenkomsten die gratis te downloaden zijn."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Westen via 06-207 09 207 of info@huurparticulier.nl.