Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23-1)

OOSTERHOUT NB, 23 januari 2008

Automobilist (38) raakt zwaar gewond bij ongeval

WERKENDAM: Een 38-jarige automobilist raakte ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bandijk. Het ongeluk gebeurde dinsdagmiddag 22 januari om 16.15 uur. De man reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de dijk af en kwam in een sloot terecht. De gewaarschuwde politieagenten lieten ook de brandweer ter plaatse laten komen, omdat het slachtoffer moeilijk bereikbaar was voor de ambulancemedewerkers. De brandweer knipte vervolgens het dak van de auto af, om zodoende het slachtoffer te kunnen bevrijden. De man is vervolgens overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. In het ziekenhuis is nog geprobeerd om een bloedproef van de man af te nemen. Dat lukte niet vanwege de onderkoelingsverschijnselen die hij had opgelopen. De verwondingen van het slachtoffer bestonden o.a. uit een gebroken heup, een gebroken pols, gebroken kaak en beschadigde oogkas. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker wegens onveilig rijgedrag.

220,- boete na winkeldiefstal

KAATSHEUVEL: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 60-jarige vrouw uit Oosterhout vanwege winkeldiefstal. De vrouw pleegde het misdrijf op 23 januari rond 10.00 uur. Een supermarkt aan de Hoofdpoort raakte daardoor voor 53,43 gedupeerd. De vrouw had haar buit (bestaande uit vlees) in een boodschappentas verstopt. Toen de caissière haar aansprak over de niet afgerekende artikelen, snelde de verdachte richting de uitgang van de winkel. Het winkelpersoneel kon de vrouw buiten de winkel achterhalen en aanhouden. Ze werd daarna overgedragen aan de politie. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg ze een boete van 220,- opgelegd, die ze betaalde.

Automobilist rijdt fietser aan

OOSTERHOUT: Op woensdag 23 januari 2008 vond er een verkeersongeval plaats op de rotonde Abdis van Thornstraat / Ridderstraat / Hoogstraat. Bij het ongeval werd een 22-jarige fietser uit Oosterhout aangereden door een 47-jarige automobilist uit Geertruidenberg. De fietser reed op dat moment al op de rotonde. De automobilist wilde de rotonde oprijden en liet verleende daarbij geen voorrang aan de fietser. Het slachtoffer liep een flinke beenwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Sigaretten en geld gestolen bij inbraak

RIJEN: In de nacht van woensdag 23 januari is ingebroken in een videotheek aan de Mangrovelaan. De inbrekers kwamen de winkel binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen. Ze maakten vervolgens pakjes sigaretten en een geldbedrag buit. Uit een vitrinekast werd ook een collectors item van de film Lord of the Rings ontvreemd. Het ging om een replica van het zwaard uit de filmreeks. De melding van het inbraakalarm kwam om 05.21 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer en de politie arriveerde om 05.24 uur. Op dat moment waren de daders er al vandoor gegaan. Een speurtocht met een diensthond leverde niets op. De politie stelt een onderzoek naar deze inbraak. Het sporenonderzoek is inmiddels al uitgevoerd door de technische recherche.

Auteur: Jeroen Steenmeijer