AutoRai

Honda realiseert verkoopgroei in Nederland én Europa

(1/23/2008)
Voor de vierde achtereenvolgende keer realiseerde Honda een Europees verkooprecord. Ook in Nederland verkocht Honda vorig jaar meer autoâs dan in 2006. De mijlpalen zijn voor een groot deel te danken aan het verkoopsucces van de Civic en de CR-V.

In 2007 vonden in ons land 5.826 nieuwe Hondaâs een eigenaar: een toename van bijna een kwart ten opzichte van het jaar ervoor. Het populairste model in Nederland is de Honda Civic, inclusief Civic Type S, gevolgd door de begin 2007 geïntroduceerde Honda CR-V. Vooral de CR-V met 2.2 i-CTDi dieselmotor is populair.

In heel Europa scoort Honda uitstekend. Van januari tot en met december 2007 verkocht Honda 398.960 autoâs, een stijging van 21,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006 en de zesde verkoopstijging op rij.

Verkopen verdubbeld
Een opvallende verkoopprestatie leverde de Civic Hybrid vorig jaar: Honda verkocht in Europa 10.515 exemplaren van de milieuvriendelijke hybrideauto, meer dan een verdrievoudiging van het verkoopcijfer van 2006.

De Nederlandse overheid beloont de aanschaf van de Civic Hybrid vanwege zijn lage CO2-uitstoot met een BPM-korting van 6.400 euro. De bijtelling voor de inkomstenbelasting bedraagt 14 procent in plaats van de gangbare 25 procent.

Ook de Honda CR-V weet de autokoper tot aankoop te verleiden. Van de SUV werden vorig jaar 90.562 exemplaren in Europa verkocht, een stijging van 63,6 procent in vergelijking tot 2005, dat tot 2007 zijn succesvolste jaar was. De CR-V heeft energielabel D en is daarmee één van de schoonste SUVâs die in Nederland te koop zijn.

Verkooptopper
Hondaâs succesnummer Civic, inclusief de Civic Type S, bewerkstelligde vorig jaar op het Europese continent een verkoopgroei van 41,7 procent ten opzichte van 2006. Niet minder dan 160.082 exemplaren verlieten de showrooms van Europese Honda-dealers. Het futuristische design slaat ook in Nederland aan; de Civic is in ons land momenteel de verkooptopper van Honda.

Meer groei
Honda verwacht dat ook in 2008 de verkopen stijgen. âDeze zomer introduceren we de nieuwe Honda Accord; de nieuwe Jazz volgt in het najaar. Met deze modellen verwachten we opnieuw te voldoen aan verwachtingen van de consument en verkoopgroei te realiserenâ, aldus Shigeru Takagi, President of Honda Motor Europe Ltd.