Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Expostie Elske Cremers (23-01-2008)

Elske Cremers exposeert tot en met maart onder de naam "Koert" voor de vierde keer in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Zij schildert met acrylverf op doek met kwast en met paletmes. Haar doeken variëren van klein naar heel groot en zijn expressief en opvallend van aard. Dit komt door haar felle kleurgebruik en opvallende fantasie figuren. Haar figuren stralen een kracht uit waar je als toeschouwer niet zomaar langs kan lopen zonder er naar te kijken. Het bijzondere van haar werk is dat het werk aangeraakt mag worden. De kunstenaar wil hiermee bereiken dat haar werk dicht bij de toeschouwer komt. Cremers schilderijen hangen in de gang op de begane grond, richting de röntgenafdeling.

âKunst is iets wat dichtbij de mens hoort te staanâ, vindt Cremers. Daarom gebruikt zij veelal 3D doeken ( extra brede doeken ) en schildert zij ook de zijkanten ervan. Naast de fantasie figuren laat Elske Cremers ook een aantal abstracte werken zien. De manier van werken blijft hetzelfde maar de kleuren hiervan zijn een stuk rustiger. Bij haar abstracte werken gebruikt zij naast acrylverf ook houtskool als techniek. Elske Cremers werkt ook veel in opdracht. Meer informatie over Cremers is te vinden op de website: www.koert.exto.nl.

Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen omtrent kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen met Guus Staal, coördinator kunst, telefoonnummer (0341) 46 3993. Of per e-mail G.Staal@stjansdal.nl.

> Meer informatie

---