Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Convenant ondertekend (23-01-2008)

Op 16 januari 2008 hebben Marij Bontemps, voorzitter raad van bestuur van ziekenhuis St Jansdal, en Rinus van den Berge, raad van bestuur van de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, een convenant tot samenwerking ondertekend. Dit convenant houdt in dat wordt verkend in hoeverre en op welke wijze bestuurlijke samenwerking tussen de zorgorganisaties in de toekomst kan worden gerealiseerd. Hoe kan de samenwerking gestalte krijgen en op welke wijze kan een vervolgtraject worden ingezet? Voor 1 augustus 2008 willen de raden van bestuur antwoord op deze vragen hebben.

Aanleiding voor dit convenant is dat beide partijen zorg bieden in de regio Noordwest-Veluwe en op meerdere terreinen al een samenwerkingsverband hebben, namelijk de partnerkeuken, CVA-ketenzorg en de apotheek. Beide partijen vinden tevens dat regionale zorg, die op identiteit berust, het best vanuit de regio zelf kan worden aangeboden.

Het gezamenlijk organiseren van de zorg biedt vele voordelen. Cliënten/patiënten kunnen een vollediger en geavanceerder aanbod van diensten en services ontvangen op het brede terrein van ziekenhuiszorg tot thuiszorg. Kennis en vaardigheden kunnen onderling worden gedeeld door samenwerking op het gebied van innovatie en ICT, marketing, vastgoedontwikkeling en âbeheer en arbeidsmarktproblematiek. Daarnaast kunnen medewerkers van de instellingen profiteren van de samenwerking door de bundeling en uitwisseling van mogelijkheden, medewerkersvoordelen en gezamenlijke opleidingsprogrammaâs. > Reageer

---