Gemeente Barneveld


Negen extra parkeervakken aan de Zonnedauw te Stroe

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om medewerking te verlenen aan het verzoek voor de aanleg van parkeervakken voor Zonnedauw 1-5 te Stroe. De gemeente zal een art. 19, lid3 WRO-procedure starten voor dit voorstel.

Het voorstel voor parkeervakken aan de Zonnedauw is gedaan door het wijkplatform om de wijk rond de Zonnedauw te ontlasten en niet om de parkeerdruk van het dorpshuis tegen te gaan. Daarvoor ligt deze parkeerplaats te ver van het Dorpshuis. Op de Zonnedauw zorgt de parkeersituatie ervoor dat hulpverleningsdiensten slechts met grote moeite met hun voertuigen door de straat kunnen rijden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de gladheidsbestrijding.

Om aan de parkeeroverlast bij het Dorpshuis aan te pakken, wordt naast de school tegenover het Dorpshuis, aan de overzijde van de Stroeërweg in de loop van 2008 een nieuw parkeerterrein aangelegd. Om op korte termijn de parkeerdruk weg te nemen aan de Zonnedauw, is besloten om niet te wachten tot het parkeerterrein aan de Stroeërweg is gerealiseerd en voorrang te geven aan de realisatie van deze negen parkeervakken aan de Zonnedauw tegenover huisnummers 1 en 5.

De parkeerplaatsen zouden gerealiseerd moeten worden in een groenstrook. Het bestemmingsplan kent geen mogelijkheden om vrijstelling te verlenen voor het realiseren van parkeerplaatsen. De gemeente zal nu een artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening procedure volgen. Het voornemen tot aanleg van deze negen parkeerplaatsen zal gedurende zes weken ter inzage liggen. Tegen het voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend.

Mutatiedatum 23/01/2008