Hillegom Geen bonnen bij verlichtingscontrole De politie heeft dinsdagavond 22 januari geen bonnen uitgeschreven bij een grote verlichtingscontrole. Van de meeste voertuigen was de verlichting in orde. Zij kregen een beloning. Bij wie het niet in orde was, pakte men de kans om de verlichting ter plaatse te laten repareren. Dit was ook het doel van de controle; weggebruikers met goede verlichting belonen en met defecte verlichting de kans geven het defect terplaatse te (laten) maken. Van dit aanbod maakten 17 bestuurders van motorvoertuigen en 10 fietsers gebruik. Dit was het totaalaanbod van defecte verlichting. Er werden meer dan 143 beloningen uitgedeeld. De reacties op deze controle waren positief.

Tussen 20.00 en 22.00 uur werd er gecontroleerd op de Van der Endelaan en de Leidsestraat. De vrijwilligers van de politie Noordwijk, Lisse en Hillegom kreeg bij de actie ondersteuning van de brandweer Hillegom die de controleplaatsen in het licht zette, vijf monteurs van een garagebedrijf uit Nieuw - Vennep die belangeloos de verlichting van defecte voertuigen terplaatse maakten, een fietsenmaker die belangeloos fiets- en bromfietsverlichting maakte en twee motorrijders van de politie uit Katwijk die voertuigen naar de controleplaatsen bracht.

Daarnaast was Veilig Verkeer Nederland ook aanwezig met dames die flyers en give-away's uitdeelden. Zij deelden snackbonnen uit aan bestuurders waar niets op de verlichting van hun voertuig was aan te merken. De bonnen werden maar al te graag in ontvangst genomen. .

Leiden Tweede verdachte van aanrijding met gestolen auto aangehouden Intensief politieonderzoek heeft woensdag 23 januari geleid tot de aanhouding van een 19 jarige man uit Den Haag. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij inzittende was van een gestolen auto waarmee woensdag 16 januari rond 13.50 uur op de Rijnsburgerweg met opzet een agent werd aangereden en vervolgens frontaal op een auto botste. De agent en de bestuurster van de auto konden na ziekenhuisbezoek weer naar huis. De bestuurder en de bijrijder van de gestolen auto gingen er na het incident vandoor. De bestuurder, een 25 jarige Leidenaar kon al snel in de buurt worden aangehouden. De inzittende ontkwam. Deze is vanmorgen in zijn woonplaats aangehouden. Beide verdachten zitten vast voor het onderzoek.

Leiden Aanhouding verdachte in zaak van gelost schot De politie heeft dinsdag 22 januari een 23 jarige man uit Leiden aangehouden die heeft bekend donderdag 17 januari rond 16.55 uur een schot te hebben gelost aan de Boshuizerkade. De verdachte zegt dat hij schoot met een alarmpistool nadat hij bedreigd werd. Het pistool is echter nog niet gevonden. De verdachte zit in verband met het onderzoek vast.

In deze zaak werden daar die dag zes mannen aangehouden die zich op de plaats van het incident bevonden. Dit gebeurde nadat de politie een melding had gekregen over een harde knal wat op een schot leek. Uit verklaringen van de mannen bleek dat de schutter niet onder hen aanwezig was. Na hun verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld. Zij maken nog wel deel uit van het onderzoek naar wat zich daar precies heeft afgespeeld.

Alphen a/d Rijn Overval op schoenenwinkel Woensdag 23 januari rond 09.40 uur pleegden twee tot toe onbekende mannen een overval op een schoenenwinkel aan de Ridderhof. De aanwezige 19 jarige verkoopster en 36 jarige bedrijfsleider uit Alphen aan den Rijn werden bedreigd met een mes en mogelijk een vuurwapen. Met een niet nader te noemen geldbedrag zijn de overvallers vertrokken. De politie vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien van de overval of twee mannen die zich in de buurt ophielden, te bellen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844.