Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 23 januari

Regio, 23-01-2008

Bejaard echtpaar slachtoffer brutale dief; getuigen gezocht HEEMSTEDE, 22 januari. - De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van 500 euro van een ouder echtpaar. Rond 14.00 uur werd er bij de woning van dit echtpaar (86 en 87 jaar oud) aan de Rijnlaan aangebeld. Voor de deur stond een onbekende man, die vertelde dat het echtpaar enige tijd geleden 500 euro in een loterij had gewonnen, maar de prijs nooit had opgehaald. Hij kwam de prijs nu maar even brengen. De man gaf aan alleen een briefje van 1000 euro bij zich te hebben en vroeg of het echtpaar kon wisselen. Hierop liep de bejaarde man naar boven om wisselgeld te halen, de onbekende man volgde hem. Boven griste de verdachte 500 euro aan wisselgeld uit de handen van de bejaarde en ging ervandoor. Het signalement van de dief luidt als volgt: een jongeman van ongeveer 20 jaar oud met een Nederlands uiterlijk. Hij had een normaal postuur, was ongeveer 1.80 meter lang, had donkerbruine ogen en donkerblond haar. Hij droeg donkere kleding en had een honkbalpetje op. De politie is op zoek naar mensen, die deze verdachte rond dit tijdstip in de buurt van de Rijnlaan hebben gezien of informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heemstede, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Vrouw vastgebonden bij beroving
VIJFHUIZEN, 23 januari. - De politie onderzoekt een beroving van een 62-jarige vrouw in Vijfhuizen. De vrouw lag omstreeks 08.30 uur te slapen in haar recreatiewoning aan de Vijfhuizerdijk. Zij werd wakker van lawaai. Op dat moment stapte een man haar kamer binnen. Deze man eiste geld. De vrouw moest uit bed komen en werd vastgebonden. De man doorzocht het huis en is er vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en te ontsnappen naar de buren. Deze belden de politie. De politie stelde direct een onderzoek in. Rond 10.00 uur werd een 38-jarige Haarlemmer aangehouden op de Vijfhuizerdijk. Hij voldeed aan het door het slachtoffer opgegeven signalement. De verdachte werd meegenomen naar het bureau, maar bleek niets met de beroving te maken te hebben.

Verdachten auto-inbraken aangehouden
BEVERWIJK, 23 januari. - Met de aanhouding van twee jongens uit Beverwijk, van 16 en 17 jaar oud, heeft de politie veertien auto-inbraken opgelost. De oudste Beverwijker werd dinsdagmiddag 22 januari rond 14.00 uur als eerste aangehouden. Hij was al op het bureau voor het afleggen van een verklaring. Hij bekende en gaf toe drie inbraken gepleegd te hebben met zijn 16-jarige plaatsgenoot. Deze is vervolgens op woensdagochtend 23 januari rond 07.00 uur thuis opgehaald. De inbraken vonden afgelopen weekend plaats. Het tweetal brak o.a. in in auto's op de Heemskerkerweg, het Raamveld en de Burgemeester Scholtenstraat. Beiden zitten nog vast voor verder onderzoek.

Dronken op de snorfiets
AERDENHOUT, 23 januari. - Rond 01.45 uur is een 40-jarige man uit Aerdenhout aangehouden. Hij reed op zijn snorfiets over de Zandvoorterweg. Agenten vermoedden dat de man gedronken had en hielden hem aan. De man bleek inderdaad alcohol gedronken te hebben (555 ugl /
1,28 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van zes uur.

Knipperend lampje leidt tot aanhouding
HALFWEG, 23 januari. - Oplettende politieagenten zagen in de auto van een 52-jarige Haarlemmer het lampje knipperen dat aangeeft dat de bestuurder zijn gordel niet omheeft. Hierop werd de automobilist rond 00.45 uur staande gehouden. Hij bleek een ongeldig rijbewijs bij zich te hebben en de APK van de auto bleek verlopen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man vernielt ruiten
IJMUIDEN, 22 januari. - De politie heeft omstreeks 20.45 uur een 42-jarige man uit Beverwijk aangehouden in de De Ruyterstraat. Hij wordt ervan verdacht meerdere ruiten vernield te hebben van een in deze straat gelegen woning. De aanleiding van de vernielingen is hoogstwaarschijnlijk een zakelijk geschil met de bewoner van de desbetreffende woning. Tegen de Beverwijker is proces-verbaal opgemaakt.

Jonge fietsster gewond
BEVERWIJK, 22 januari. - De politie heeft geassisteerd bij een aanrijding tussen een fiets en een auto op Laan der Nederlanden. Rond 18.40 uur fietste een 12-jarige Beverwijkse over deze laan. Zij wilde rechtdoor oversteken naar de Laan van Broekpolder. Bij deze oversteek werd ze aangereden door een auto. Deze werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Beverwijk. Zij verleende hoogstwaarschijnlijk geen voorrang. Het meisje is met twee gebroken polsen vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte oorzaak van de aanrijding.

Vuurwerk in bos
IJMUIDEN, 22 januari. - Een boswachter van het bos aan de IJmuiderslag meldde dat hij rond 14.30 uur schoten had gehoord in het bos. Hierna had hij twee mannen in een witte auto weg zien rijden. Ook had hij het kenteken genoteerd. Een politieagent zag de auto even later rijden op de Herenduinweg. De inzittenden verklaarden direct dat het niet om schoten ging, maar om vuurwerk. In de auto werden o.a. enkele vuurpijlen aangetroffen. Tegen de twee inzittenden, een 27-jarige man uit Velsen-Noord en een 23-jarige man uit Beverwijk, is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Winkeldief aangehouden
HAARLEM, 22 januari. - Oplettend personeel van een supermarkt aan de Menton Passage heeft omstreeks 14.10 uur een 46-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden. Ze wordt ervan verdacht meerdere goederen te hebben willen ontvreemden. Ze is overgedragen aan de politie. De vrouw bleek ook goederen van andere winkels bij zich te hebben. Deze bleken van diefstal afkomstig. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

65 km / uur te hard
VIJFHUIZEN, 22 januari. - Tijdens een snelheidscontrole op de Drie Merenweg zagen agenten een auto met 165 km / uur voorbij razen. De maximumsnelheid hier is 100 km / uur. De automobilist, een 40-jarige man uit Zandvoort, werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bejaarde winkeldief aangehouden
HEEMSKERK, 22 januari. - Oplettend personeel van een supermarkt aan de Kerkweg heeft rond 13.25 uur een 77-jarige Beverwijker aangehouden. De bejaarde man wordt ervan verdacht vleeswaren te hebben gestolen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.