FITKIDS en GSK in beweging voor kinderen: start samenwerking

23/01/2008 16:00



FITKIDS en GlaxoSmithKline



Persbericht, Den Bosch, 23 januari 2008

Fitkids is een speciaal fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een beperking en/of chronische ziekte, die een inactief leven leiden. Onder deskundige begeleiding van (kinder)fysiotherapeuten leren deze kinderen dat veel bewegen vanzelfsprekend, gezond en heel prettig is. Het programma is gemaakt om ervoor te zorgen dat bewegen voor deze doelgroep nog meer een 'lifestyle' wordt. Het belangrijke werk van Fitkids wordt mogelijk gemaakt door sponsors. Een van deze sponsors, GlaxoSmithKline, deed met Fitkids in 2007 een aantal try-outs om kinderen kennis te laten maken met dit unieke fitness- en oefenprogramma. De informele samenwerking en de try-outs bevielen zo goed, dat 23 januari de samenwerking officieel van start is gegaan.

Lex Winkler, directeur van Fitkids: "Kinderen met een beperking hebben behoefte aan recreatieve activiteiten, die bovendien gezond zijn. Fitkids biedt die activiteiten aan. De samenwerking met en de ondersteuning van sponsors, zoals GlaxoSmithKline, zorgt ervoor dat Fitkids haar nuttige werk kan doen. In het bijzonder noem ik ook de medewerkers van GlaxoSmithKline die de kinderen in 'de baas z'n tijd' begeleiden. Zodoende wordt het maatschappelijke draagvlak in financieel en emotioneel opzicht voor dit soort belangrijke projecten behoorlijk vergroot. De betrokkenheid van een vooruitstrevend farmaceutisch bedrijf, zoals GlaxoSmithKline, past goed bij onze doelstellingen. Door deze activiteiten zorgen zij ervoor dat kinderen, die een beperking hebben en/of ziek zijn, meer kunnen doen en zich beter gaan voelen. U kunt zich voorstellen dat we blij zijn met partners en sponsors die dit voor de kinderen doen. Fitkids is onderdeel van Stichting Artsen voor Kinderen en hierdoor verzekerd van deskundige, verantwoorde medische begeleiding." De algemeen directeur van GlaxoSmithKline, Luc Debruyne, vult aan: "Dergelijke projecten helpen ook om de samenleving vorm te geven. In onze hoedanigheid van verantwoord ondernemer steunen wij daarom projecten zoals Fitkids met mensen en middelen."

ARTSEN VOOR KINDEREN EN FITKIDS
"Medisch gezien is het goed dat juist deze doelgroep bezig is met sport en andere vormen van ontspanning. Tijdens het programma stimuleren en ontwikkelen we het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen. Ik ga er voor dat we nog veel kinderen kunnen helpen met de mooie kansen die Fitkids biedt", aldus professor Dr. Hans A. Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en voorzitter van de Stichting Artsen voor Kinderen en Fitkids.

OFFICIELE START SAMENWERKING
De samenwerking tussen Fitkids en GlaxoSmithKline in dit bijzondere project is op woensdag 23 januari officieel van start gegaan in de gloednieuwe Flik-Flak-Hal in 's-Hertogenbosch. Fitkids Den Bosch, Heeswijk-Dinther, Oss, Vlijmen en Waalwijk organiseerden daar een speciale Fitkidsmiddag in samenwerking met de Stichting Fitkids.

OVER FITKIDS
Fitkids leert kinderen met een beperking en/of een chronische ziekte dat zij mee kunnen doen met allerlei activiteiten en sport. Want dat is goed voor iedereen en dus ook voor deze doelgroep. De deelnemende kinderen worden actief gestimuleerd om na hun ervaringen bij Fitkids een activiteit of sport te zoeken, waaraan ze regelmatig kunnen deelnemen. Daarom vinden de activiteiten plaats in een fysiotherapiepraktijk of sportcentrum waar iedereen kan trainen. Zodoende krijgen de kinderen van Fitkids tevens de kans om sterker in de maatschappij te staan en anderen te laten zien waartoe ze in staat zijn. Het Fitkidsprogramma is bestemd voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 80 Fitkidscentra.

OVER ARTSEN VOOR KINDEREN
Stichting Artsen voor Kinderen is in 1997 opgericht door de kinderarts Hans Büller en psychologe Hanneke de Haes. Het is de eerste niet categorale stichting in Nederland die zich inzet voor het welzijn en de kwaliteit van het leven van kinderen met een chronische ziekte en beperking. De organisatie wordt gedragen door artsen, hulpverleners, ouders en kinderen. Naast een directeur en een klein bureau zijn er een algemeen bestuur en een raad van toezicht.

OVER DE SPONSOREN
GlaxoSmithKline (GSK) is één van 's werelds toonaangevende innovatieve farmaceutische en healthcare bedrijven. De firma stelt zich tot doel om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Dat doet GSK door mensen in staat te stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven.

Algemeen directeur Luc Debruyne over de sponsoring door GSK: "GSK maakt geneesmiddelen en vaccins voor mensen met chronische aandoeningen waardoor zij maximaal aan het leven kunnen deelnemen. Wij voelen ons betrokken bij deze kinderen die met hun wilskracht en energie precies uitstralen wat wij daarbij voor ogen hebben. Onze missie is geslaagd als mensen gezonder worden en hun welzijn daardoor stijgt. Het project sluit aan bij onze kernwaarden. Een daarvan is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn wij van harte in beweging voor projecten als Fitkids."

Fitkids wordt al langer gesponsord door de Johan Cruyff Foundation, Zilveren Kruis Achmea, Stichting Doen en de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

EINDE PERSBERICHT






Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE (