Geen bonnen bij verlichtingscontrole

Hillegom, 23-01-2008 o De politie heeft dinsdagavond 22 januari geen bonnen uitgeschreven bij een grote verlichtingscontrole. Van de meeste voertuigen was de verlichting in orde. Zij kregen een beloning. Bij wie het niet in orde was, pakte men de kans om de verlichting ter plaatse te laten repareren. Dit was ook het doel van de controle; weggebruikers met goede verlichting belonen en met defecte verlichting de kans geven het defect terplaatse te (laten) maken. Van dit aanbod maakten 17 bestuurders van motorvoertuigen en 10 fietsers gebruik. Dit was het totaalaanbod van defecte verlichting. Er werden meer dan 143 beloningen uitgedeeld. De reacties op deze controle waren positief.

Tussen 20.00 en 22.00 uur werd er gecontroleerd op de Van der Endelaan en de Leidsestraat. De vrijwilligers van de politie Noordwijk, Lisse en Hillegom kregen daarbij ondersteuning van de brandweer Hillegom die de controleplaatsen in het licht zette, vijf monteurs van een garagebedrijf uit Nieuw Vennep die belangeloos de verlichting van defecte voertuigen terplaatse maakten, een fietsenmaker die belangeloos fiets- en bromfietsverlichting maakte en twee motorrijders van de politie uit Katwijk die voertuigen naar de controleplaatsen brachten.

Daarnaast was Veilig Verkeer Nederland ook aanwezig met dames die flyers en give-aways uitdeelden. Zij deelden snackbonnen uit aan bestuurders waar niets op de verlichting van hun voertuig was aan te merken. De bonnen werden maar al te graag in ontvangst genomen. .