Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ulft - politie begint controles in 30- km zone            |
De politie start donderdag 24 januari met snelheidscontroles in de rivierenbuurt van Ulft. Lichte overtredingen worden die dag in het kader van de landelijke politieacties voor een betere CAO door de vingers gezien. Grove overtreders kunnen direct op een boete rekenen.

Aanpassing wegen Sinds begin dit jaar is de rivierenbuurt in Ulft aangepast en ingericht als 30km-zone. Het wegdek is aangepast en op verschillende kruisingen zijn verkeersremmende maatregelen getroffen.

Nog te hard De politie heeft vastgesteld, en dat gebeurt vaak vanuit de macht der gewoonte, dat er nog te hard wordt gereden. Saillant detail daarbij is dat de meeste hardrijders, de bewoners zelf zijn. En juist voor hun veiligheid is de wijk aangepast.

De snelheden waarmee wordt gereden, liggen nog veel te hoog. De snelheden liggen eerder bij de 50 km/u of hoger dan bij de nu geldende 30 km.

Extra controles De politie gaat daarom extra controleren en zonodig bekeuren. Er zal op wisselende tijden met een zgn. lasergun gecontroleerd worden.

Aangezien de politie in Ulft ook meedoet aan de landelijke actie, waarmee de CAO- onderhandelingen worden ondersteund, worden bestuurders van lichte overtredingen donderdag alleen gewaarschuwd. Bestuurders die veel te hard rijden, zeker als dit tot gevaarlijke situaties leidt, krijgen direct een bekeuring.

De politie hoopt dat met deze snelheidsremmende maatregelen de verkeersveiligheid in de wijk wordt vergroot en dat men zich snel realiseert dat het gaspedaal minder diep ingetrapt mag worden!