Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 23-01

BERGEN OP ZOOM, 23 januari 2008

Snelheidscontroles

STEENBERGEN: De politie heeft dinsdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden in de Burgemeester van Loonstraat. Van de 1425 passanten waren er 90 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 72 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u. Reden voor de controle is dat fietsers op deze weg op de rijbaan rijden. Hieronder zijn ook veel kinderen.

OUDENBOSCH: De politie hield op dinsdag tussen 13.15 uur en 15.15 uur een snelheidscontrole op de Bosschendijk. Van de 1445 passanten waren er 122 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.
Reden voor de controle is de aanwezigheid van twee bushaltes, waar veel kinderen oversteken.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

ROOSENDAAL: De politie hield in de Molenstraat woensdag even na 03.30 uur een 33-jarige man uit Roosendaal aan. Hij bleek als bestuurder van een auto te hebben gedronken en was niet in bezit van een rijbewijs. Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 250 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie houdt verdachte aan op heterdaad bij inbraak

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag tegen 04.30 uur meldde een getuige een inbraak in een winkel aan de Burgemeester van Hasseltstraat. Hierbij zouden meerdere personen betrokken zijn. De politie was binnen drie minuten ter plaatse en zag een man, die vermoedelijk op de uitkijk stond. Hij rende bij het zien van de politie hard weg. De politie zette de achtervolging te voet in en kon de man in de Kloosterstraat aanhouden. De man gedroeg zich erg recalcitrant en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij trapte tegen de deuren van de politiebus en bij zijn uiteindelijke insluiting pleegde hij verzet en verwondde hierbij zichzelf.

Na de aanhouding van de verdachte zocht de politie met diensthond Nero de omgeving af. De inbrekers konden echter niet meer worden achterhaald.

De daders hebben het pand niet kunnen betreden. Wel is er schade aangebracht aan een kozijn. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Vrouw gewond bij éénzijdig ongeval op A58

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 07.25 uur gebeurde er een ongeval op de Rijksweg A58 ter hoogte van Bergen op Zoom. Een 51-jarige automobilist uit Middelburg reed in de richting Breda, toen ze door onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor en over de kop sloeg. De vrouw hield een hoofdwond over aan het ongeval en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Haar auto raakte total loss en is weggesleept.

Even verderop op de A58 bij de Bolusberg gebeurde rond dezelfde tijd een ongeval met materiele schade. Er gebeurde een aanrijding tussen twee autos. Een derde auto kon niet meer op tijd remmen en reed op de achterste auto. De voertuigen liepen allemaal flinke blikschade op.

Door de ongevallen ontstond er een file op de A58. Rijkswaterstaat heeft het verkeer in goede banen geleid.

Man aangehouden voor diefstal benzine

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag om 03.30 uur een 22-jarige man uit Ossendrecht aan. Hij wordt ervan verdacht op verschillende tijdstippen en locaties benzine uit geparkeerde autos te hebben gestolen. De man werd in zijn auto staande gehouden op de Prinses Beatrixstraat. In de auto werden jerrycans en slangen gevonden die mogelijk eerder gebruikt zijn voor het ontvreemden van brandstof. Eind december werd aangifte gedaan van diefstal van brandstof aan het Geertruidaplein. De verdachte is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg